Magyarország
Budapest

 

A történet végét bárki megtalálja Pest belvárosában a nyár utolsó hónapjában. A DiVinóban, Budapest egyik legtrendibb borbárjában a Dúzsi Pince borai kapnak kiemelt figyelmet az egyébként igen bőséges, 120 tételes hazai borkínálatból. Reflektorfénybe kerül a nyár „bestsellere”, a Dúzsi rozé, mellette a Dúzsi Pince 2007-es Kékfrankos válogatása, és ifjabb Dúzsi Tamás első bora, egy pinot noir. Az V. kerületi, nemrég nyílt DiVino borbár azt a missziót vállalta fel, hogy fiatalok borait kínálja fiataloknak. Két nemes cél egy csapásra, hiszen az ifjú borászoknak bevételt ad, a borkedvelő vendégeket pedig a szintetikus italokról az egészséges szőlőborra szoktatja. A „szoktatás” persze jobban megy, ha a jó szándékhoz kreativitás is párosul, de a borbárban ötletből sincs hiány: most éppen jégkását készítenek a Dúzsi rozéból. Gourmet menüsorok fogásai között nem ritka a borból készült granité (ami gyakorlatilag megegyezik a jégkásával, csak szebben hangzik), de most bárki felfrissítheti vele torkát hosszas borvacsorák nélkül is. A Kásás Rozi névre hallgató ital abszolút favorit a kánikulai napokban!