VinCE Magazin

A mi Romsics Lászlónk!Kedden volt a VinCE Magazin bortesztje, shirazokat kóstoltunk. Reggel szomorú hírt kaptunk, meghívott külföldi vendégünk, Frank Roeder MW nem tudott felszállni a Frankfurtból Budapestre tartó gépre, mert előző nap sportolás közben megsérült a térde és nem állhat lábra.
A teszt előtti percekben azonban érkezett egy nagyszerű hír is: Siobhan Turner, a Master of Wine Intézet ügyvezető igazgatója pár perccel korábban hívta fel Lászlót, hogy személyesen gratuláljon neki a vizsgaeredményhez – sikerült az összes elméleti vizsgája!
Mit is jelent ez? Azt, hogy hét év megfeszített munkája, végtelen számú tanulással eltöltött óra és számos kudarc után a rettegett esszék sokaságából álló vizsga eredménye teljes siker. Sietünk hozzátenni: ez még nem egyenlő az MW címmel, hátravan még egy gyakorlati vizsga (kóstolás) és el kell készíteni a disszertációt, amit aztán meg is kell védeni, tehát az áhított MW rövidítés a név után még sok munkát jelent. A legnehezebb vizsga viszont – aminek sikertelensége miatt sokan több év befektetett munkája ellenére is feladták – már megvan! Aki összefut Romsics Lacival, a György-Villa főborászával, a VinCE Magazin állandó tanácsadójával,az koccintson vele, nagyon boldog, ahogy mi is! Gratulálunk!

További részletek és érdekességek olvashatók a következő cikkben:
https://www.vincemagazin.hu/wp-content/uploads/2011/09/masterofwine1.pdf

Comments are closed.