VinCE Magazin

A Terroir Club ötéves szülinapjaKató András öt évvel ezelőtt nyitotta borkereskedését, ami – ahogy a neve is jelzi –, sokkal több egy borboltnál. Klub, ahol kóstolókat tartanak és összejárnak az azonos érdeklődésűek – jelen esetben azok, akik a terroir lenyomatát keresik a borokban, legyen az magyar, határon túli magyar vagy éppen külföldi bor.

A grandiózus kóstolóról maga a szervező sorai következnek:

Terra Hungarica BorSzalon – a csúcsesemény
Helyszín: Gerbeaud Ház – Budapest, V. kerület, Vörömarty tér 7-8. Első emeleti dísztermek
Időpont: 2011. november 19. szombat 14.30-20 óráig
“Az eseménysorozat csúcspontjának egy egyedülálló eseményt szervezünk az Edison Network, a Gerbeaud Ház és InVino Consulting partnerekkel közösen.
A Gerbeaud Ház ad otthont a Terra Hungarica BorSzalon-nak, amelyen közel 30 bortermelő kínálja majd borait. A kiállító borászokban közös, hogy mindannyian törekszenek a természet- és tájhű gazdálkodásra, továbbá részvételükkel egyidejűleg vállalták, hogy boraik természetességének és egyediségének megőrzése érdekében kerülik a gyom- és rovarírtó szerek, a különböző hozzáadott anyagok használatát, és tartózkodnak bizonyos technológiai beavatkozások alkalmazásától.
A sétáló kóstolón túl az érdeklődők részt vehetnek Isabelle Legeron MW természethű borokat bemutató mesterkurzusán, és a magyarul is feliratozott “Lʼesprit du vin – Le réveil des terroirs” című dokumentumfilm hazai premierjén bepillantást nyerhetnek a világ vezető biodinamikus borászatainak munkájába és filozófiájába.
A rendezvény külföldi vendégei (3 biodinamikus szemléletű birtok) idén Ausztriából érkeznek, ahol már komoly hagyományai vannak a természet- és tájhű gazdálkodásnak, továbbá boraikkal bemutatoznak a “Lʼesprit du vin” film alkotói, a szintén biodinamikus bordeaux-i Chateau Lagarette tulajdonosai is.
Részvételi díj november 7-ig elővételben: 6.900 Ft/fő Részvételi díj november 7. után és a helyszínen: 8.900 Ft (fenntartjuk a jogot, hogy a helyszínen már nem értékesítünk belépőket) Mesterkurzus Isabelle Legeron MW vezetésével: 4.900 Ft (a jelentkezés sorrendjében legfeljebb 30 fő számára)”

További részletek, kiállítók listája, regisztráció:
www.terrahungarica.hu

No comments yet.

Leave a Comment

Remember to play nicely folks, nobody likes a troll.