VinCE Magazin

Breitenbach- és Szepsy-furmint és Áldás bikavér vs cyberőrültekMegvolt a IV. Európai Borblogger Konferencia, a riojai, lisszaboni és bécsi rendezvények után most Bresciában, Olaszországban.

Volt abban valami felemelő, hogy a legmodernebb notebookokkal és IPadekkel folyamatosan azonnal mindent megosztó bloggerek egy egy templomépületben, a Világörökség részét képező Santa Giuliában ültek.

A konferencia témája a story telling, azaz a történetmesélés volt, az egyik előadást a nagy mesélő George Taber (a képen az első sorban balról a második) tartotta, aki az egyetlen újságíróként tudósított az 1976-os Paris Tastingről (amelynek a győztes vörösborát készítő borásza, Warren Winiarski a tavalyi VinCE vendége volt).

A konferencia előestéjén Bring Your Own Wine dinner volt, vagyis a 35 országból érkezett 216 résztvevő vitt valamit, amire hazájából büszke. A bresciai pompás Victoria hotel dísztermében mindenki egy-két palackkal járkált, az ismerkedés természetesen könnyen ment…

Nehéz volt, végül mi úgy döntöttünk, hogy a külföldieknek is egyre jobban csengő furmintot mutatjuk, vörösborból pedig egy bikavért, hogy rácsodálkozzak – milyen messze van ez az egykori Bulls’ Bloodtól.

“Kék-fran-kos” memorizálta az egri St Andrea Áldás bikavér hazai összetevőjét az olasz kolléga. A bornak az este során még számtalan rajongója akadt, többek között egy svéd régészből lett blogger és egy amerikai importőr.

A képen pedig a furmintokhoz gratulál egy olasz borász Friuliból, hozzátéve, hogy már nem is bánják, hogy “elvettük” a tocai nevet. Azt mondja, nekik is könnyebb így, nem keveri össze őket senki a magyar régióval, egyértelmű a helyzet. A furmintokért pedig odavoltak! Jó volt, hogy két teljesen különböző, mégis két nagyon jó bort tudtunk mutatni. Szepsy Birtok Furmintja és a Breitenbach Pince Halas Furmintja az utolsó cseppig elfogyott, a lenti Loggia épületében tartott búcsúvacsorára már egyikből sem maradt…

No comments yet.

Leave a Comment

Remember to play nicely folks, nobody likes a troll.