VinCE Magazin

Jöjjenek a szerdai vörösborok!Nyakunkon az idei második Borszerda: a november 9-i borvacsorákon a magyar vörösboroké lesz a főszerep. Az Agrármarketing Centrum és a Közösségi Bormarketing Alap támogatásával szervezett kollektív bormustrára már több mint száz vendéglátóhely jelentkezett.

A vörösborok tehát legalább akkora érdeklődésre tarthatnak számot, mint a szeptemberi Borszerdán terítéken volt fehérborok. Érdemes igyekezni az étteremválasztással, mert a tematikus borkóstoló internetes oldalát (www.borszerdak.hu) már több mint 15 ezren keresték fel, s ha csak a látogatók fele asztalt foglal, már alig marad hely a borvendéglőkben!

Bort kóstolni többféleképpen is lehet. Haladhatunk borrégiók szerint – vagy azokon belül borvidékek szerint –, de a borok stílusa, fajtája is irányíthatja a Borszerda menetét, sőt akár ötvözhetjük is a vezérlő elveket. A lényeg, hogy megismerjük a minőségi magyar vörösborokat, s emellett jól érezzük magunkat. Erre pedig kevés alkalmasabb lehetőség nyílik, mint a Borszerda, ráadásul a kampányban részt vevő vendéglátóhelyek a borlapjukon szereplő minőségi magyar vörösborok árának felét elengedik.

A Borszerda nemcsak a borfogyasztók számára nagy lehetőség, hanem az éttermeknek is. Így nagyobb közönség előtt csillanthatják meg, mit tudnak – és az elégedett vendég ugyebár visszatér… Az értő borfogyasztók rétege, akik tudják, hogy melyik borhoz milyen étel passzol – vagy éppen fordítva –, a törzsvendégek stabil tömegévé izmosodhat, s számukra talán már nem csak a „félár” jelenti a vonzerőt a jövőben.

Érdemes tehát mielőbb feltérképezni a közelgő Borszerda kínálatát, böngészni a vendéglők és a borok között, hogy le ne maradjunk. A Borszerda facebook-oldalán pedig megkísérthetjük a szerencsét is: az ott futó nyereményjáték egy sor meglepetést tartogat a nyerteseknek.
www.borszerdak.hu

Készült a Nemzeti Bormarketing Alap támogatásával.

No comments yet.

Leave a Comment

Remember to play nicely folks, nobody likes a troll.