Decemberi számunkban röviden beszámolunk Spaniard Bernabeu dán mixer budapesti látogatásáról, itt azonban Schök Norbert ugyancsak mixer teljes beszámolója olvasható:

Ismeretlen a Boutiq’bárban
Ebben az évben már másodszor találkozhattunk egy ismeretlennel a Boutiq’barban. “Stranger in da night” címmel programsorozatot indított a belvárosi koktélbár. Minden hónapban Magyarországra hoznak egy, a világ más táján dolgozó, sikeres és különleges bartendert.
Ez alkalommal a koppenhágai Honey Rider Cocktail Lounge-ban dolgozó Spaniard Bernabeu látogatott el hazánkba, hogy megossza velünk tudását és életfilozófiáját.
Huszonketten gyűltünk össze, köztünk olyan nagy név is, mint Stanislav Vadrna. A délutáni szakmai beszélgetésen megtudhattuk, hogy a mustár a koktélokban is jól használható, hogy a zsálya nagyon jól harmonizál a vaniliával és az ananásszal, megkóstolhattuk a Gammel Dansk dán gyomorkeserűvel készült Negronit, de számomra mégsem ezek az információk miatt volt érdekes ez a pár óra.

Spaniard mesélt az életéről. Elmondta, hogy még fiatalkorában Angliába költöztek anyukájával, ott kezdte el mindenki “spanyol”-nak szólítani, ami olyannyira rajtamaradt, hogy egy idő után már a szülei is így hívták, sőt, szerintem az útlevelébe is ez került be. Mesélt arról, hogy ő nem is akart bárban dolgozni. Filmeket akart csinálni, ehhez kellett a pénz és csak azért csapolt sört évekig, mert ez volt az egyetlen meló, amit egy “semmihez sem értő” ember is meg tudott csinálni. Aztán találkozott egy BARTENDERrel. Igen, egy igazi nagybetűssel és aztán már ő is olyan akart lenni! Mert bartenderként az a lényeg, hogy pozitívan hass az emberekre, hogy kiváltsd a WOW hatást, amiért visszatérnek máskor is! Meg persze, hogy eközben jó italokat készíts! Felsorolt olyan bartendereket, akik valamiért hatással voltak rá. Kinek a memóriája, kinek a mosolya, a pozitív hozzáállása, a problémamegoldó képessége kiemelkedő. Spaniard pedig azért volt nagy hatással rám, mert fel- és elismeri ezeket az értékeket! Mert tiszteli a kollégáit – a barbacket, a takarítót – és a vendégeit is. Mindemellett öröm volt nézni, ahogy dolgozott a bárban. Ahogy a mércét használta, ahogy keverte az italokat. Mintha flamencót táncolt volna, mikozben rázta a shakert. Nem is tudom mi volt nagyobb élmény, nézni, ahogy dolgozik, vagy megkóstolni a koktéljait.

Decemberben Antonio Parlapiano lesz a Boutiq’bar vendége, aki a régi amerikai és a mai modern speakeasy bárokat fogja bemutatni. Ott találkozunk!
http://www.facebook.com/boutiqbar