VinCE Magazin

Egy legendát karácsonyra?A VinCE 2010 résztvevői először kóstolhattak együtt Jancis Robinsonnal, a borvilág koronázatlan királynőjével. 2011-ben elhoztuk Warren Winiarskit, aki 1976-ban a történelmi jelentőségű borversenyen Cask 23 nevű borával maga mögé utasította a bordeaux-i grand cru borokat. 2012-ben folytatjuk a sztárok sorát, nem kisebb legenda érkezik hozzánk, mint maga Steven Spurrier, a bizonyos 76-os Paris Tasting szervezője, elnöke. Jelentősége óriási: ő tette az újvilágot a térképre. Steven Spurrier már akkor is a világ legnevesebb szakértői közé tartozott, azóta hírneve töretlen. Minden évben ő a Decanter World Wine Díj elnöke, tanácsadó a szingapúri légitársaságnál, továbbá ő a Christie’s aukciós ház boriskolájának az igazgatója.
Budapesten
10 nagyszerű cabernet alapú házasítást fog bemutatni mesterkurzusán Bordeaux-tól Chilén, Argentínán, Olaszországon, Dél-Afrikán és Spanyolországon át egészen Kaliforniáig.
A mesterkurzus 2012. március 24-én szombaton lesz 13.30-kor, ára 6000 Ft / fő. Fontos: a mesterkurzusjegy csak aznapra érvényes Napi Kóstolójeggyel együtt haszálható, ennek ára 8000 Ft / fő. A Napi Kóstolójegy a későbbiekben további workshop- és mesterkurzusjegyekkel tetszés szerint bővíthető (a részletes programot január 15-én tesszük közzé).

És íme egy kis érdekesség: az 1976-os kóstolót megfilmesítették, Steven Spurriert Alan Rickman alakítja (Kattintson a képre!):

No comments yet.

Leave a Comment

Remember to play nicely folks, nobody likes a troll.