Nemrég megnyílt a több száz éves Rákóczi-kúria benne a Barta Borházzal, most pedig elkészült a konyha is. A pincében jó borok pihennek a hordókban, és amíg a férfiak sorra kóstolják őket, a hölgyek sem unatkoznak, sütnek-főznek vidáman. Utána csere, a hölgyek mennek a pincébe, az urak pedig főzni – hiszen főzni mindenki tud! A Barta pince főzőtanfolyamain mindent megtanulhatunk, ami egy meghitt vacsorához szükséges. Ez be is bizonyosodik, mivel egy gyertyafényes vacsorán el is fogyasztjuk, amit főztünk, a hozzá illő borokkal együtt. A gasztronómiai szakértőnk – azaz a főszakácsunk – Fűszeres Eszter lesz.
Legközelebb december 17-én, szombaton lehet kuktáskodni Mádon, a program a következő:
■ délelőtt házi pékség, kenyér, kalács, péksütemény 
(a dagasztástól a sütésig), ára 7500 Ft/fő,
■ délután kacsa 
(a mellétől a combján át a májáig), ára 
10 000 Ft/fő.
A két kurzus együtt 15 000 forint/fő
(Az ár tartalmazza a borkóstolót a Barta Pince boraiból és egy meglepetésborász is érkezik.)
Időpontok, menük: www.facebook.com/bartapince vagy www.facebook.com/Fuszeres
Elérhetőségek, jelentkezés: info@bartapince.com, +36-30-475-5484