VinCE Magazin

Tudja mi Manduria gyümölcse?



Manduria nem keverendő össze Manjuriával, mert míg az utóbbi Indiában van és legfeljebb datolyapálinka készülhet ott, addig Manduria a délolasz Puglia régió egyik települése, ahonnan eredetvédett, 100% primitivóból készült borok származnak. Sokan nem tudják, hogy a primitivo azonos a kaliforniai zinfandellel, és így mindkettőre jellemző a szilvás, buja ízvilág, a fajta olasz képviselői azonban kevésbé lekvárosak, inkább fűszeresebbek, komplikáltabbak.

Ilyen a VinCE Magazin decemberi újdonságai közt megjelent 2008-as Feudi di San Marzano Primitivo di Manduria, amely négycsillagos, kiváló eredményt ért el. A tipikus vörös talajon (testa rossa) termett tőkék gyümölcsét kézzel szedték a DOC terület szívében, 6 hónapig érlelődött francia tölgyfa hordóban. Vadhúsok és vörös húsok remek kísérője, az ünnepi asztalra is kiváló.

A magazinban rosszul jelent meg az ára, a helyes ár: 6900 Ft

http://www.facebook.com/vinumregnum?sk=wall

No comments yet.

Leave a Comment

Remember to play nicely folks, nobody likes a troll.