Aki még nem tudja, hogy merre vetje útját ma este, annak íme egy programötlet:

Az Év Fiatal Magyar Borásza díjátadó buli Maszkura koncerttel

Ruck Levente főszervező sorai a ma esti programról:

Év végén lezárult az Év Fiatal Magyar Borásza szavazás. Hogy ki lett a győztes, azt most szombaton a díjátadó buliban fogjuk elárulni. A borkóstolást és az eredményhirdetést követően fellép a Maszkura és a Tücsökraj.

Immáron harmadik alkalommal szerveztük meg az Év Fiatal Magyar Borásza internetes szavazást. A fogyasztók 85 borászt jelöltek a díjra, majd voksoltak. Év végén lezártuk a szavazást, így már csak az eredményhirdetés van hátra. A díjátadó bulit a pesti Silenus Étteremben tartjuk ma, szombaton, 2012 január 7-én. (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 17-19.)

Íme a program:

17:00 – Kapunyitás, érkezés, regisztráció

19:30 – Bemutatkozások, rendhagyó vakkóstoló látókkal és vakokkal

20:00 – Eredményhirdetés, díjátadó

20:15 – Nyereményhétvége és felajánlott borok kisorsolása

20:40 – Koncert: Oskestar

21:30 – Koncert: Maszkura és a Tücsökraj

23:00 – Zene és buli hajnalig – DJ Clairvo

Mint minden évben, úgy idén is a Vak Diákok Sportegyesülete hozza az Év Fiatal Magyar Borászának járó díjat, egy vakok által készített boroskancsót. A díjátadó buliban, ahogyan tavaly is, gyűjteni fogunk a Vak Diákok Sportegyesületének, akik a többi között tandem kerékpárokon kirándulnak Magyarországon, de a bort szeretők jóvoltából a tavalyi adományokból nyáron már külföldre is eljutottak. Idén is lesz rendhagyó vakkóstoló, vakokkal, látókkal és borászokkal. Ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a vakok is szívesen kortyolgatnak borokat, pontosan úgy élik az életüket, mint az egészséges emberek.

A buliban fellép majd a Maszkura és a Tücsökraj zenekar. A zenekar 2007 februárjában jött létre az énekes, harmonikás, dalszerző Maszkura és négy fiatal zenész összefogásával. Maszkura zenei pályafutását erdélyben kezdte szülővárosában, Marosvásárhelyen, majd 2005-ben költözött Budapestre. „Háborgató Maszkuraként” eddig három szóló rap lemezt készített, tagja a „Goulasch Exotica” live act formációnak és 2009-ben jelent meg debütáló albumuk a „Maszkura és a tücsökraj” -al „Szégyentelen” címmel. Zenéjüket olyan – jó értelemben vett – pop zene, amelyben számos stílus kap helyet (funk, latin, R&B, swing, csárdás…) és Maszkura szövegei és harmonikázása által összetéveszthetetlen, egyedi hangzássá áll össze.

Az előzenekar az Őškestar lesz. A Balkáni zene, progresszív hangzás, Funk, Jazz, latin és elektronikus zenei elemek: Ez az Őškestar! A zenekar a napjainkban világszerte taroló balkáni tánczene avatott előadója, de a legkevésbé sem kopírozója. Feldolgozásaik erőteljes rockos-funkys felhangot kapnak, és olyan erővel robbannak ki, hogy szinte lángra kap a színpad alattuk.