Ezt a nagyszerű hírt kaptuk Jásdi Istvántól:

“Fesztivál a Folies Bergeres-ben!

Marival a héten Párizsban  jártunk. Edouard Cointreau meghívásának tettünk eleget, aki arról értesített, hogy  a kulináris könyvek legnagyobb világfesztiválján, a „Gourmand Awards” bortörténeti kategóriájában

a „Szerenád a szőlőben

a legjobb négy közé került A zsüri a könyvet végül a világon másodiknak minősítette.

Így a Folie-ban nem kellett a színpadra fáradnom, hogy átvegyem az erről szóló oklevelet. Nem éreztem magamat csalódottnak. Arra, hogy ez a díj valójában mit ér akkor derült fény, amikor másnap körülnéztünk a könyvfesztiválon és rájöttünk, hogy magán kiadásban készült könyvem a világ legnagyobb kiadóival: az Hachette-tel, a Presse Universitairrel, Murdoch-hal, a Gallimard-ral vagy épp a Flammarionnal vetekedett a címekért és sokat közülük maga mögé utasított.

A második hely francia és amerikai kiadói ajánlatokat is hozott. Most voltam igazán hálás Gábor Julinak a szerkesztésért, Palotás Rozinának a litográfiáért és a Veszprémi Nyomda világszínvonalú munkájáért!

Az igazi sikert azonban borosgazda-lelkemnek nem is könyv jelentette: A könyvbemutató beszélgetésen felszolgált Siralomvágó és Ranolder fehér ( 2008-asok) kóstolásakor leesett a jóhoz igencsak hozzászokott szakértők álla. Tokajról, az aszúról ugyan már hallottak, de hogy ilyen száraz fehérek teremnek Magyarországon, az felfedezésszámba ment számukra is.

Ha már ott jártunk megvettük drága pénzen az Escoffier nagykönyvet, minden szakácsművészek tankönyvét és a most megjelenő nagy Bocuse-szákácskönyvet.

Arról, hogy Gősi Petivel és Csidei Zolival mennyit forgatjuk, majd benyomást szerezhet mindenki a következő hónapokban a Borteraszon!

J.

Gratulálunk!!!!!