A VinCE Magazin szeptemberi számában írtunk a varázslatos szigetmonostori Rosinante étteremről, akik imént hívták fel figyelmünket az egyik legjobb programra, amin részt vehetünk a hétvégén ha az érzékszerveinket szeretnénk kényeztetni.

Mi az a Stílusos Vidéki Éttermiség?
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante szállodában 2012. februárjában valósult meg az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a közönséget és akkor még nyolc, innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A kezdeményezés olyan népszerűnek bizonyult, hogy 2012. szeptember 29-én a perbáli Walter vendéglőben ismét találkozót adnak egymásnak.
Az összefogás célja, hogy az ínyenc utazók számára új, vagy kevéssé ismert kulináris desztinációkat kínáljanak. Az résztvevők küldetésüknek érezik, hogy a magyar gasztronómiai palettát színesítő, szívből jövő vendéglátáson alapuló kézműves éttermeket népszerűsítsenek.
Az ország különböző pontjairól érkező szakácsok a kóstolók kínálása mellett 25 perces bemutatófőzéseket is tartanak.
Az Éttermiség szerint a vendéglátás jövője szempontjából a minőségi magyar alapanyagok és az igényes kézműves manufaktúrák támogatása kulcsfontosságú. Ennek érdekében szeptember 29-én válogatott termékek piacát is kínálják a látogatóknak.

A rendezvény időpontja: 2012. szeptember 29., szombat (programok 11:00-től, kóstolás 12:00-től)
Regisztráció
: a belépés ingyenes, előzetes e-mail regisztráció viszont szükséges a regisztrácio@svet.hu címen. A regisztráció szeptember 28-án 14.00 órakor zárul.
Film az előző eseményről: www.vimeo.com/37786211
Info: http://www.rosinante.hu/aktualis/stilusos-videki-ettermiseg-20
Hírek: www.facebook.com/stilusos; és http://ettermiseg.blogspot.hu/

Résztvevő éttermek:
Chianti – Veszprém, Ikon – Debrecen, Imola – Eger, Mandula – Villány, Nomád Hotel – Noszvaj, Manga – Etyek, Hernyák Birtok, Rosinante – Szigetmonostor, Sarki Fűszeres – Budapest, Viator – Pannonhalma, Walter – Perbál