Gondolkodjunk jövő időben!

Mi lesz 10 vagy 20 év múlva? Megélünk majd a nyugdíjunkból? Felkészülhetünk valahogy a váratlanra a mostani bizonytalanság ellenére is? Valamit kezdenünk kell a pénzünkkel,

befektetni, takarékoskodni. Elvégre a jövőnkről van szó! Az viszont elengedhetetlen, hogy tényleg a saját igényeinknek és lehetőségeinknek megfelelően, felelősségteljesen döntsünk. Ebben segít Kósa Zoltán, az AXA Biztosító vezérigazgatója. 

Sokat hallani manapság az öngondoskodás fontosságáról. Az AXA hogyan gondolkodik erről?
Az öngondoskodás azt jelenti, hogy anyagilag felkészülünk a magunk vagy családunk élethelyzetében bekövetkező változásokra. Ha valaki szeretné például nyugdíjas korában megközelíteni jelenlegi életszínvonalát, ma már nem építhet kizárólag az állami nyugdíjra.

De honnan tudhatjuk, hogy a megtakarításunk biztonságban van?
Egy világviszonylatban is nagy, jelentős vagyont kezelő vállalatra nyugodtan rábízhatjuk a pénzünket. Az AXA Csoport a világ egyik vezető biztosítási és vagyonkezelési szolgáltatója. 57 országban, több mint százmillió ügyfél pénzügyi biztonságáról gondoskodik. Az AXA kezelt vagyona 2011 végén 1 069 milliárd eurót tett ki, ami a jelenlegi árfolyamon mintegy 12-szer több mint Magyarország bruttó hazai összterméke!

Milyen konkrét megoldást kínálnak azoknak, akik lépnének a saját érdekükben?

Megújítottuk az Univerzum életbiztosításunkat úgy, hogy kifejezetten a harmincas-negyvenes éveikben járók hosszú távú céljaihoz igazítottuk. Egy befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékcsaládról van szó, amely élet-, baleset- és egészségbiztosítási fedezetet is kínál, így váratlan helyzetben is segítséget jelent. Komoly előnye továbbá, hogy a család minden tagjára megköthető, egyedi igényeik szerint.

Kiszámítható nyugdíjas évek, egyetemista gyerekek. De az élet tele van változásokkal…
Az Univerzum hosszú távú megtakarítások esetén ajánlott, de képes reagálni az ügyfél életében bekövetkező változásokra is: a biztosítási díjat lehet csökkenteni, növelni, szüneteltetni, és mód van eseti befizetésre vagy pénzkivonásra is, ha a pillanatnyi élethelyzet úgy kívánja meg. Érdemes havonta félretenni, ami nem olyan megterhelő, később azonban jelentős összeg lehet az eredmény. Ráadásul a hosszú távú elköteleződést és a folyamatos, rendszeres megtakarítást az AXA a tartam során egyre növekvő mértékű hűségbónusszal jutalmazza.

Mit kell még átgondolni a döntés előtt?
Például azt, mennyit tudunk félretenni? Konkrét terveink vannak, vagy csak biztonsági tartalékot szeretnénk? Tudunk-e rendszeresen félretenni, vagy egy egyszeri összeggel rendelkezünk? A döntést az AXA Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. szakemberei, valamint az AXA Biztosító tanácsadói országszerte személyre szabott és hosszú távú pénzügyi tervezéssel segítik.