A veronai borkiállítás, a Vinitaly borversenyének időpontja megváltozott: korábban a kiállítás nyitása előtti hónapban zajlott. A jobb láthatóság kedvéért, és annak érdekében, hogy a kiállítók a 2013. április 7–10. között megrendezésre kerülő következő VINITALY-n megfelelő módon mutathassák be nyertes boraikat, a verseny időpontját előre hozták novemberre.

Így az arany-, ezüst- és bronzérmeket elnyert borok termelői a helyezésről szóló értesítést követő 30 napon belül kérhetik a felhatalmazást arra, hogy „International Wine Competition 2012” feliratú címkéket nyomtathassanak. A nyertes borok továbbá a Vinitaly 2013 számos promóciós tevékenységében is szerepelni fognak.

A verseny 105 tagú zsűrijében rengeteg fontos nemzetközi szakújságíró, neves külföldi és olasz borász vesz részt. A nemzetközi borversenyt a Veronai Vásár – Vinitaly szervezi, együttműködve az Assoenologi szövetséggel. A rendezvényt patronálja az olasz Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Erdészeti Minisztérium, a Gazdasági Fejlesztési Minisztérium, az OIV (Nemzetközi Szőlő és Bor Szövetség) és a Borászok Nemzetközi Szövetsége.

A 20. alkalommal megrendezendő borversenyre 2012. november 12–16. között kerül sor Veronában. A tavalyi versenyre 30 országból 3720 minta érkezett.

A versenyen való részvételre online lehet jelentkezni, előzetes regisztrációt követően a verseny honlapján keresztül, ahonnan a részvételi szabályzat is letölthető:

www.vinitaly.it