Egy kis visszatekintés a VinCE Magazin 2012-es évére – minden hónap után egy kérdéssel. Aki elsőként helyesen válaszol minden kérdésre, az egy páros belépőt kap 16 000 Ft értékben a VinCE Budapest március 8-10-i rendezvényünkre, illetve egy 12 palackos borcsomagot kiváló borokkal. Hogy igazán jól induljon az év:)

 

 

Január

Magazinunk megkezdte második naptári évét, és örömmel konstatáltuk, hogy előfizetőink száma a Decanter előfizetőihez képest jelentősen nőtt.

1. Melyik évben és melyik hónapban jelent meg az első VinCE Magazin?

Február

Az évi első lapszámban mindig külföldi borokat tesztelünk. A 2013-ban megjelenő számunknban a Magyarországon kapható ausztrál borkínálatot vehetik szemügyre olvasóink.

2. Milyen borokat teszteltünk a 2012-es februári lapszámban? Elég jól megnézni a címlapot…

 

 

Március

A VinCE Budapest óriási siker volt, több MW és más külföldi szakértő jött el, mint valaha. Kóstolhattuk Maryln Monroe kedvenc pezsgőjét, Steven Spurrier cabernet alapú borokból tartott vakkóstolót, és megrendeztük a Nemzeti 11 mérkőzését 11 külföldi nagyágyúval.

3. Steven Spurrier mesterkurzusán két magyar bor is szerepelt. Egyik Stevennek kifejezetten tetszett. Mi volt ez a bor? Ehhez egy kis internetes kutatással kerülhetünk közelebb…

Április

Ugyan közvetlen a VinCE Budapest után mentünk Veronába, a Vinitalyra, de e kettőt egymás után egész áprilisban nem bírtuk kiheverni… Romsics László mesterkurzust is tartott a Vinitalyn – természetesen a VinCE által válogatott nagyszerű borokból.

4. Mi volt a Vinitalyn tartott VinCE mesterkurzus témája? Eláruljuk, hogy egy szőlőfajta, méghozzá fehér. 

Május
Elkészült a VinCE első angol nyelvű kiadványa, a Tokaj Guide angol kiadása. A magazinnal a londoni International Wine Fairen debütáltunk.

5. A kiállításon volt egy magyar mesterkurzus. Melyik az a hölgy Master of Wine, aki a magyar kurzust tartotta Londonban? Segítségül annyit, hogy ez a hölgy már tesztelt a VinCE Magazin paneljében és írt is cikket a magazin számára, legutóbb a novemberi számban.
a, Caroline Gilby MW
c, Julia Harding MW
c, Jancis Robinson MW 

Június
A tavalyi emlékezetes merülés nem szegte kedvét a VinCE Magazin csapatának, ismét indultunk a borászok és borhoz közel állók vitorlásversenyén, a Balatonfői Yacht Clubban megrendezett Borregattán, sőt ezúttal két hajót is megtöltött csapatunk. Egyik hajónk saját osztályában remekelt, a másik hajónk pedig ugyan az élre nem tört, de kapitányunktól és társától annál többet tudtunk meg a “bor és vitorla” párosításról.

6. Ki volt a VinCE csapatának mesteri fröccskeverője? A képen jobb oldalon látható. Segítségképpen annyit elárulunk, hogy inkább politikusként, mint fröccsmesterként ismert…

Augusztus

Steven Spurrier a Decanter angol kiadásában augusztusban rólunk írt a 2012-es VinCE Budapesten ért élményeiről: Lenyűgözött Budapest
Az angol kiadású Decanter magazin augusztusi számának hasábjain számol be Steven Spurrier a márciusi, Budapesten szerzett tapasztalatairól. Írása elején említi, hogy korábban csak egyszer, 1996-ban járt Magyarországon, akkor a Royal Tokaji pincészetet látogatta meg Mádon Hugh Johnson jóvoltából. Az azóta végbement változást, a kiváló, furmint alapú száraz borok térhódítását egyenesen „furmintforradalomnak”
nevezi. Ezt a következtetést vonta le a VinCE Budapest kiállítóinak borait kóstolva is. A cikkben beszámol a VinCE Budapest Piper-Heidsieck Rare sorozatának mesterkurzusáról, amelyben ő is közreműködött, majd részletesen leírja a saját mesterkurzusának felépítését. Külön kiemeli, hogy 200 vendég vett részt az előadáson (a nézőkről fentről készített látkép őszintén meghatotta, még soha ekkora nézőszámban nem volt része). A cabernet házasítások mesterkurzusán a résztvevők vakon állították minőségi sorrendbe a borokat. A mezőnyben a két magyar bornak többek között Torres, Peter Barlow, Stag’s Leap, Mazzei, Montes Alpha borokkal kellett megküzdeni, és igen remekül végeztek: a 200 néző szerint a Sauskabor a negyedik, a Malatinszky-bor pedig az ötödik lett. Steven Spurrier saját rangsorában a Malatinszky-bor dobogós harmadik helyezett lett. „Hogy a magyar cabernet házasítások ilyen társaságba kerültek, jelzi, milyen messzire jutottak ezek a borok.” Spurrier még említi a villányi Gere Attila, a Heumann, a Kiss Gábor és a Vylyan pincészeteket, és ezzel zárja sorait: „Jövőre visszajövök, hogy még többet fedezhessek fel!”
Ugyanebben a hónapban kötötték be fejét egyik munkatársunknak.
8. Hogy hívják ezt a kollégát? Ha a kép nem segít, akkor a magazin impresszuma biztosan. Annyit elárulunk, hogy a kolléga értékesítéssel foglalkozik.
a, Peller Ágnes
b, Poós Bernadett
c, Gőgh Csilla 

És augusztusban volt az első nem budapesti rendezvényünk, a VinCE Balaton a keszthelyi Festetics Kastély gyönyörű parkjában.

Szeptember
A Borfesztiválon ott voltunk, ahogy mindig, megújult standdekorációval – ismert, a VinCE Budapesten már vendégszerepelt karikatúrák díszítették standunkat.

9. Ki a képen látható borász? Segítségképpen eláruljuk, hogy olasz, és az első VinCE Budapesten, 2010-ben kóstolhattuk korszakalkotó borait.

 

Október

Csapatunk nekiindult, hogy dacolva az esővel – és a reggelire fogyasztott paprikapálinkával – részt vegyen évi rendes szüretelésén.

10. Vajon melyik szekszárdi borásznál szedtük a szőlőt 2012-ben? A képen látható…

 

 


November
Megjelent különszámunk, egy praktikus kis BorSzótár, amely a nagy könyvesboltokban is igen népszerű lett.
11. Mennyibe kerül a BorSzótár?
a, 1200 Ft
b, 1990 Ft
c, 2999 Ft 

December
Pezsgőtesztünk, dragasani útibeszámolónk, celebritások borait taglaló cikkünk és a bordeaux-i 2011-es évjáratelemzés mellett egy praktikus, mobilapplikációkat közreadó cikket is közreadtunk – annak apropójaként, hogy 2012 őszén elkészült a VinCE Bor alkalmazás (egyelőre Samsung telefonokra tölthető le).
12. Hány mobilalkamazást mutat be szerzőnk a cikkben?
a, 10
b, 12
c, 21 

Most tehát várjuk a válaszokat! Az első 12 helyes választ beküldő nyeri meg a páros belépőt és a borcsomagot.

A válaszokat az info@vincemagazin.hu címre várjuk.

Aki nem nyert, ne csüggedjen, ma még “early bird” kedvezménnyel vásárolhatók a VinCE-belépők! Ne feledjék, 160 kiváló borászat borai kóstolhatók egy jeggyel!

www.vincebudapest.hu