A következő napok alighanem mindenkinek a húsvétról és a családról fognak szólni. Ajánlunk néhány programot, hogy tartalmasan és változatosan töltse a hosszú hétvégét!

Változatos programok várják hétvégén a családosokat Villányban és Siklóson: kiállítással, lovas-kocsikázással, hagyományos húsvéti ételekkel és borkóstolókkal kedveskednek a látogatóknak. Az ünnep alkalmából a Polgár Pince és Panzió speciális csomagot ajánl a pihenni vágyóknak.

Budapesten is remek családi időtöltést kínál a Budavári Húsvéti Sokadalom, ahol kézműves és gasztronómiai vásár, népzenei és blueskoncertek várják az érdeklődőket. A borszerető emberek pedig a Borterasznál kóstolhatnak kézműves borokat.

Húsvét vasárnapján a pesti Sarki Fűszeres is programmal készül: három-négy hónapon keresztül érlelt sonkájukat helyben fogják kínálni ropogós kalács, főtt tojás, friss reszelt torma és egy siller habzóbor kíséretében! A kicsiknek tojáskereső versenyt szerveznek, és apró ajándékokkal jutalmazzák a legügyesebbeket.

A böjti időszak végeztével úgy érezzük, szinte visszamosolyog ránk a kalács és a sonkatál. Ínyenceknek ajánljuk a Gusteau Kulináris Élményműhelyt, ami vasárnap és hétfőn ünnepi menüvel kedveskedik vendégeinek. A húsvéti ételeket Horváth Gábor chef kreálta, melyeket a Szent Tamás Pincészet borai ihlettek.

Március 22-ével megkezdődött a Budapesti Tavaszi Fesztivál, mely változatos programkínálatával alighanem Közép-Európa legszínvonalasabb művészeti fesztiválja. A Magyar Állami Operaházban is bemutató lesz a hétvégén: Bach–Mendelssohn Máté passiója kellemes kikapcsolódást nyújt a családi zsibongás után.

Folytatódik a 365 nap BorBarangolás Badacsonyban! A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében a helyi borászok szombatonként bemutatják a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé. Március 30-án 18 órakor a Sipos Borház rendez borvacsorát.

Húsvét Villányban és Siklóson
Polgár Pince
Budavári Húsvéti Sokadalom
Húsvéti Készülődés a Sarki Fűszeressel
Gusteau Kulináris Élményműhely
Budapesti Tavaszi Fesztivál
Magyar Állami Operaházban
Sipos Borház