Már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lett a 2013-as évjárat, és milyenek lesznek az újborok – szerencsére, már nem kell sokat várni, hogy megkóstolhassuk őket! Az új évjárat mindig egy új ígéret. Novemberre már bemutatkoznak az idei borok, és élvezhetjük az újborok elsődleges, virág és gyümölcsös illatát és friss ízét, melyhez nagyon jól párosulnak a kiváló és különleges fűszerezésű kézműves sajtok.

E kettő ínyencség lesz a főszereplője az idén már tizedik alkalommal megrendezendő Újbor és Sajt Fesztiválnak a Vajdahunyadvár Magyar Mezőgazdasági Múzeumában november 30-án és december 1-én. Az esemény több érdekes programjával együtt lehetőséget teremt arra, hogy a nagyközönség és a szakmai látogatók megismerhessék Magyarország borvidékeinek és tájainak legkiválóbb újborait és ízletes sajtjait. A vendégek személyesen találkozhatnak a termelőkkel, és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól.

A fesztiválhoz szervesen kapcsolódik az azt megelőző Újborverseny, melyre november 10-ig jelentkezhetnek a pincészetek a főszervezőnél a ferenc.vilmos@tolna.net ímélcímen. Az Újborversenyre 2013. november 26-án (kedd) 9.30 órakor kerül sor.

További információ: www.ujboressajtfesztival.hu