Bár már hetek óta díszkivilágításban pompáznak a bevásárlóközpontok, és az üzletek karácsonyi akciókkal csalogatják a vásárlókat, hivatalosan csak december 1-én kezdődik az adventi időszak. Vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát a koszorúnkon, és nyitjuk ki az adventi naptár első meglepetését. Összegyűjtöttünk néhány kreatív „boros” ötletet, hogy feldobjuk a karácsonyi készülődést, és mindenkinek beindítsuk a fantáziáját!

Mértéktartó borfogyasztóknak

Ki gondolná, hogy akár egyetlen egy palack borral is elintézhetjük az adventi ajándékot?! Pedig megoldható, amennyiben egy mértéktartó barátunkat kívánjuk meglepni. Áztassuk le a címkét a palackról, és húzzunk 23 strigulát az üvegre. Egy kis matrica és szalag a cicoma kedvéért, és kész is a meglepetés! Természetesen egy palack bor nem tart ki egy hónapig, viszont előkarácsonyi ajándékként az adventi időszak egyik felejthetetlen tétele lehet.

 

„Gazdag Jézuska”

Persze ha ránk szakadt több kartonnyi bor, és már decemberben teljes mértékben átengedhetjük magunkat a karácsonyi készülődésnek, minden napra is szánhatunk egy-egy díszített, sorszámozott palack bort. Arra azért figyeljünk, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására!

 

 

Üzenet a palackban

Ennek az adventi meglepetésnek két nagy előnye van. Először is ki kell üríteni az üveget ahhoz, hogy beletehessük az üzenetünket. Másodszor pedig frappáns feladatokkal és programokkal láthatjuk el vele barátunkat. Például: „Tisztítsd ki a cipődet, hogy a Mikulás belerakhassa az ajándékát!”; „Látogass el az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényre!”; „Vedd számba, hogy mindenkire gondoltál-e az ajándékvásárlás során!”; „Készíts karácsonyi díszeket!”. Ezekkel a „feladatokkal” valóban tartalmas és hatékony lesz az ünnepi készülődés.

 

 Boros bonbonokat a naptárba!

Ha ragaszkodunk a hagyományokhoz, és mindenképpen nyalánkságot szeretnénk rejteni az adventi naptárba, érdemes abból is a legjobb minőséget választani! A kézműves csokoládémanufaktúrák legszélesebb kínálatát Budapesten a HUNGARICUM Desszert Galéria nyújtja, ahol többek között Rózsavölgyi, Szántó Tibor és a ChocoMe ínycsiklandozó bonbonjai közül tucatnyi borral, illetve alkohollal töltött különlegesség is található. Vörösbor, Unicum, Feketeribizli pálinka, Sör, Polgár cuvée, Tokaji Aszú krém, Részeg Tengerész, Rum mazsola, Tokaji, Istenkúti barackpálinka, Whiskey, Forralt bor, Pálinka, Burbon barack, Irsai Olivér, Rum, Szilva pálinka trüffel, Aszútörköly és a sor még hosszan folytatható… Az üzletben abban is segítségünkre tudnak lenni, hogy egy-egy bonbonhoz milyen bor, illetve egy-egy tételhez milyen csokoládé passzol.

Koszorú otthoni anyagokból

Kivel nem történt már meg, hogy ebéd közben jutott eszébe, hogy Advent első vasárnapja van?! Pánikba esés helyett nézzünk körbe a lakásban, biztosan találni fogunk egy-két tárgyat, amelyet akár fel is használhatunk az adventi korszúnkhoz. Például négy üres borosüvegbe dugott gyertya egy tálcán, néhány karácsonyfadísszel kiegészítve tökéletesen megfelel erre a célra. Ugye milyen egyszerű ötlet?