VinCE Magazin

Buborékos sikerekAz idei Effervescents du Monde nemzetközi pezsgőversenyen öt magyar érem is született: négyet a Törley cégcsoport, egyet pedig a SAUSKA zsebelt be.

November 13-15. között, 11. alkalommal rendezték meg az Effervescents du Monde pezsgőversenyt Dijonban. A több mint 100 szakértő bíráló szigorú előírások alapján zsűrizte a rekord mennyiségű, 28 országból nevezett pezsgőket. 594 minta érkezett és összesen 198 érmet osztottak ki (46 arany, 152 ezüst). A nevezett magyar termékek közül összesen ötöt tüntettek ki éremmel, ami bizonyítja, hogy megfelelő technológiai és szakmai felkészültséggel nagyobb mennyiségben is lehet sokak számára kedvelt, elérhető áru pezsgőt készíteni és forgalmazni nemzetközi szinten is elismert minőségben.

Aranyérmes pezsgő : HUNGARIA Irsai Olivér Doux

Az Irsai Olivérre jellemző egyedi, muskotályos illat és ízvilágot zártuk e palackba. A pezsgő üde savainak és cukortartalmának remek egyensúlya, valamint a palackos érlelésnek köszönhető finom élesztősség teszi teljessé az élményt, melyet e pezsgő kóstolása nyújt Önnek. Nagyszerű kísérője friss gyümölcsökből készült gyümölcssalátáknak, desszerteknek.

Ezüstérmes pezsgők:

TÖRLEY Orfeum Rosé Sec

A Törley pezsgőcsalád legújabb tagja az Orfeum Rosé Sec 10-12 hónapos palackos érlelés után szűrve seprőtelenített technológiával készül. 19 g/l cukrot tartalmaz, főként Pinot Noir szőlő feldolgozásával készül. Tökéletesen illeszkedik a palackban erjesztett és érlelt minőségi transvasée pezsgők sorozatába. Az Orfeum Rosé mind színvilágával, mind tökéletes gyöngyözésével 6-8 °C-ra hűtve nyújt igazi élményt a fogyasztók számára. Savanykás gyümölcsök, lazacos étkek, pikáns édességek kísérőjeként ajánljuk.

TÖRLEY Muscateller Doux

Szép, elegáns gyümölcsillat, beszédes muskotályossággal. Intenzív gyümölcsös, tiszta íz, nagyon szépen hozza a szőlő és édes fűszeres vonulatot. Finom likőrözésével és hosszú utóízével együtt igazán szép édes pezsgő.

FRANÇOIS President Pinot Noir Rosé Brut 2010

Színe a hamvas őszibarackot idézi. Illatában egyszerre jár táncot az eper és a cseresznye, valamint a hosszú érlelésből eredő enyhén élesztős illat is. Szájban diszkréten simogat, benne a piros gyümölcsök finomságával és az üde savtartalom ropogósságával. Mindenkorra!

SAUSKA Extra Brut (2011)

Színében világos, elegáns. A furmint szépen vezeti a pezsgő savgerincét, amelyhez jól társul a hárslevelű és a chardonnay. A pezsgő buborékképződése nagyon intenzív, apró szemű, és hosszan tartó. Komplex, könnyed, hosszú utóízű, nagy érlelési tartalékokkal.

Tags: , , , ,

Comments are closed.