A karácsonyi ajándékvásárlás akkor a legkellemetlenebb, ha nem tudjuk, hogy mivel szeretnénk meglepni szeretteinket vagy kollégáinkat, ha ötletünk sincs, ki minek örülne a leginkább. Csak lézengünk a bevásárlóközpontban és a karácsonyi vásárokban, de sürget az idő, így utolsó pillanatban leemelünk gyorsan valamit a polcról – legyen az egy bestseller könyv, egy sokadik kötött pulcsi vagy egy nekünk tetsző parfüm. Ha borszerelmesről van szó, könnyebb a dolgunk, de ekkor sem ildomos az első kezünkbe akadó palacknál megállni… Legyünk egy kicsit leleményesek!

A bor kreatívvá tesz, és az üres üveg, a kihúzott dugó és egy pincében porosodó régi hordó könnyen áldozatául válhat alkotó fantáziánknak. De egy palack bort is lehet úgy csomagolni, hogy a cicoma felejthetetlené tegye a meglepetést. Ha nem száll meg minket az ihlet, gondoljunk csak a Vylyan művészi hordóira vagy a Jásdi Pincészet „Kelts életre a parafadugót!” kreatív pályázatára. Az üvegekből akár poharakat és csillárokat is készíthetünk, illetve ha elég ügyesek vagyunk, Günter Scholz kortárs müncheni szobrász acélból készített borosüveg tartói is inspirálhatnak bennünket! Egyszerűbb kis ajándékok és dekorációs tárgyak pedig champagne plaque-okból vagy parafadugókból is könnyen elkészülnek. Bemelegítésnek kezdjünk egy pohár forralt borral, hogy megfelelő hangulatba kerüljünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A VinCE Magazin decemberi különszáma önmagában is jó ajándék, pláne úgy, hogy benne további meglepetések is rejtőznek. Többek között öt szellemes borkísérő ajándékkártya és a VinCE Magazin vaktesztjeinek legjobbjai, amiből megtudhatjuk, milyen aszú dukál egy karácsonyi menüsor végén, melyik champagne emeli még jobban a szilveszteri hangulat emelkedettségét, milyen tételekhez nyúljunk, ha külföldi borokat kóstolnánk, és melyek azok a tételek, amelyek a hétköznapokat is ünnepivé varázsolják? A legjobb borok listáján kívül összegyűjtöttük azokat a hoteleket és éttermeket, ahol izgalmas borélményekben lehet részünk, illetve 10 nemzetközi boreseményről is beszámolunk, ahol a világ legjobb tételei szállnak ringbe a szakértők elismeréseiért. Ráadásul “Közép-Európa legnagyobb és legszebb boreseményére”, a VinCE Budapestre is megkezdődött a héten a jegyértékesítés, és érdemes minél hamarabb gondoskodni a belépőről, mert december 31-ig 8000 Ft-ért válthatja meg napijegyét! Egyszóval lehet bőven kívánni a Jézuskától…