2013-ban, a Magyar Bor Akadémia által alapított Év Bortermelője díj történetében először egy hölgy, Gálné Dignisz Éva borász nyerte el a címet a Kunsági borvidékről. A díjat ünnepélyes keretek között egy pazar gálaebéd során adják át 2014. február 2-án, vasárnap a Corinthia Hotel Budapest Báltermében.

A korábbi évekhez hasonlóan az ebéd elkészítésében a hazai gasztronómia kiemelkedő chefjei vállalták a közreműködést, melynek köszönhetően gazdag és különleges ételsor várja a vendégeket.

Hideg előételt álmodik a Szigetújfalui Olasz rizling 2013 kísérőjének Györffy Árpád, az Aranykaviár Étterem chefje

Levest komponál a Szent Márton Rosé 2013 mellé Horváth Szilveszter chef, a győri La Mareda Étteremből.

Meleg előételt alkot a Balaton-felvidéki Chardonnay barrique 2011 mellé Pesti István chef

A főételt, melyet a Szigetújfalui Kékfrankos 2011 ihletett, Ádám Csaba tulajdonos – chef, az Olimpia Étteremből és Rácz Ferenc chef, a Budavári Fortuna Étteremből hívja tányérra.

A desszert mellé pedig a korábbi évek díjnyertes bortermelőinek tételeit ízlelhetjük.

Jegyek korlátozott számban kaphatók a Magyar Bor Akadémia honlapján.