A VinCE Budapest GastroMovie Mesterkurzusának keretén belül március 2-án  17.30-tól egy fantasztikus filmpremierre kerül sor Széll Tamás Bocuse d’Or döntős mesterszakácsról, aki a rangos versenyen az előkelő 10. helyet érte el 2013-ban. A vetítést Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or hazai elnöke indítja, a nézők pedig Tamás mesés gulyását is megkóstolhatják!

A gulyás a 2013-as Bocuse d’Or szakácsverseny Ír bio marha verseny téma egyik étele volt. Az ételről maga Széll Tamás nyilatkozott:
A versenyen célunk volt, hogy bemutassuk a külföldi és magyar emberek „magyar klasszikusnak” vélt emblematikus ételét, a gulyást. Nem kis fejtörést okozott, hogyan lehet ezt az alapjában véve kitűnő ételt, az összes klisétől, dogmától, nemzetinek hazudott ipari megoldásoktól megszabadítani. Hogyan lesz modern, friss, tiszta ízű? Hogyan lesz átütően kirobbanó, kifejező, a 21.századot magában hordozó, ugyanakkor hogyan marad mégis csak egy egyszerű gulyásleves… Végül az utolsó pillanatban, hosszas kísérletezgetés után, de megszületett!
Marhahús, paprika, burgonya, csipetke. Ennyit szerettünk volna szerepeltetni benne. A marhahúsból mangalica császárral készítettünk egy szaftos hús tölteléket, amit erőteljes grillezés-füstölés után „betöltünk a csipetkébe”… Persze ezt nem kell komolyan venni! Tehát készítettünk egy derelyét, ami szintén magyar momentum. Mangalica zsírban külön pirított burgonyát, savanyú kaprigyümölcsöt, sóban érlelt citromot, és szárzeller zsenge, roppanós húsát tálaltuk bele.
Maga a leves – általunk gondolt optimális arányban – tartalmaz: ökörfarkat, marhapofát, borjú lapockát, némi barnára sütött csirke szárnyat és szopós malac lábát. A lé bajai halászlé módszerével készül, lobogva forraljuk a paprikával, csak így emulgálódik maradéktalanul a fűszerpaprika, csak így lesz selymesen sűrű! Ízében a további csavart pörkölt kávé, narancshéj, frissen vágott aromás salotta hagyma biztosítja.
Már olvasni is álomszerű! Amennyiben szeretné megízlelni Tamás gulyását, a VinCE Budapest mesterkurzusra itt vásárolhat jegyet.