VinCE Magazin

Gálavacsora 500 palack Borkiválósággal



A Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzeti Borkiválóság Programja az idén is megteremti annak lehetőségét, hogy hazai és nemzetközi rendezvényeken bemutassa a Borkiválóságokat. A Nemzeti Borválogatott tagjai agrárdiplomaták előtt mutatkoznak be március a 5-6-án megrendezett családi gazdaságokhoz kapcsolódó FAO Világfórum és Kiállításon. A Magyarország számára kiemelt diplomáciai rendezvényen 10 pincészet által készített Borkiválóság kerül az asztalra.
A pincészetek borászai is meghívást kaptak, és személyesen mutathatják be a borokat a vacsora során. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kongresszusa a családi gazdaságok évében zajlik, ezért olyan családi pincészeteket választottak, akik maguk is kicsiben alkotnak világszínvonalat. A Gálavacsorára 500 palack bort vásárolt meg a Nemzeti Borkiválóság Program, ezzel is segítve a borászok és pincészetek bemutatkozását, valamint ismertségük növelését.

A meghívott borászatok:

Dobogó Pincészet Tokaj, Dobogó Furmint 2011

Légli Szőlőbirtok Balatonboglár, Légli Ottó Banyászó Olaszrizling 2011

Iváncsics Pince Sorpon, Soproni Zöld Veltelini 2012

Eszterbauer Pincészet Szekszárd, Nagyapám Kadarka 2012

Bott Frigye Pincészet, Felvidék Kékfrankos 2012

Áts Károly Pincészete Tokaj, Áts cuvée kései szüretelés 2012

Puklus Pincészet Tokaj, Tokaji Kabar (kései) 2008Koczor Pincészet Balaton, Rozé 2013

Gál Lajos Pincészete Eger, Egri Bikavér Superior 2009

Kamocsay JR Mór, Ezerjó “Csóka” 2012

A gálavacsora ételpárosítása:

Tokaji libamáj terrine aszalt fügével, aszúzselével es házi diós kaláccsal: Dobogó Furmint 2011

Gemenci szarvas ragúval töltött vajas pástétom erdei gomba glace-val: Légli Ottó Banyászó Olaszrizling 2011

Grillezett bőrös fogas citromfű mártással, parajos retektoronnyal es zöldségfelfújttal: Iváncsics Soproni Zöld Veltelini 2012

Pecsenye kacsamell filé batátapürével töltött cukkínivel, szegfűszeges körtével es szekszárdi aszalt meggy raguval: Eszterbauer Nagyapám kadarka 2012

Borskéregben sült borjú szűz snidlinges kölessel, baconos ceruzababbal es kapros paprika krémmártással: Bott Frigyes Kékfrankos 2012

Somlói galuska es bazsalikomos eper verrine: Áts cuvée késői szüretelés 2012

Tags: , ,

Comments are closed.