Az áprilisi VinCE Magazin 7 tipp rovatában olyan tárlatokat, múzeumokat ajánlunk, ahol időnként boros vagy gasztroprogramokkal dobják fel a kulturális kalandozást. Összeállításukba egy kisebbfajta kakukktojást is rejtettük, a Hosszúlépés csoport bortematikus sétáit, ami bár nem kapcsolódik szorosan a művészetekhez, de első osztályú turistaélményt jelent mind a helyieknek, mind a külföldi látogatóknak.

HosszúlépésA múzeum négy falát elhagyva a várost is tekinthetjük a kollektív emlékezet egyfajta kiállítóterének. Egyre népszerűbbek a helyiek körében a Budapestet újra felfedező, a város ismeretlen oldalát bemutató vezetett séták, melyeken történelmi helyszíneket, kulturális csomópontokat járhatnak be az érdeklődők. A Hosszúlépés csoport több gasztronómiai sétát is hirdet Streetfood, Budapest kóser arca, Egy falat Kína, Talpig feketében, Borászbástya, illetve Krúdy-fröccs néven. Utóbbin az életért, azaz a jó ételekért, italokért és a nőkért rajongó Krúdy Gyula nyomába erednek Óbudán, Krúdy utolsó éveinek helyszínein. A korabeli bohém negyed egy-egy kiskocsmájának és kisvendéglőjének felidézéséhez magát az írófejedelmet hívják segítségül. A Borászbástya „a budai Váron és a Tabánon át a Gellérthegy rejtett zugaiba vezet, ahol fény derül arra is, mi a csiger, hol éltek a rácok, hogyan hamisították eleink a borokat, és hogyan igyekezett életben maradni a budai Grinzing a filoxéra pusztítása után.” A séta végén a Bortársaság jóvoltából háromtételes borkóstolóra invitálják a résztvevőket.

Következő alkalmak:

Egy falat Kína séta: április 13. (vasárnap 11 óra), április 26. (szombat 11 óra)

Budapest kóser arca: április 14. (hétfő 11 óra), április 15. (kedd 17 óra)

Talpig feketében – Budapest kávékultúrája: április 13. (vasárnap 11 óra), április 27. (vasárnap 11 óra)