Itt a tavasz, és mi legszívesebben mindig a napon sütkéreznénk a szabadban, fröccsöt kortyolgatva, barátokkal csacsogva. Március 30-án, vasárnap hatalmas lépést tehetünk a vágyunk beteljesülése felé. A fővárosiak és a budapesti turisták visszakapják a Belváros egyik legkedveltebb parkját, a felújított Erzsébet teret, alatta a kibővített Akvárium Klubbal. Erzsébet tér

A kilencvenes évek derekán Berlinben járva, úton útfélén rácsodálkoztam a rengeteg kerékpárral közlekedő emberre, az utcákon, köztereken mulató baráti társaságokra, a parkban grillező családokra. Turistaként úgy tűnt, mintha a német fővárosban lakók (mint az ókori görög városállamokban) a szabadban, a köztereken élnék a mindennapjaikat.

Körülbelül tíz évvel ezelőtt a budapesti lakosság is felfedezte magának a nagyvárosi hippi életérzést, és meghódították az arra alkalmas közterületeket. Először a Gödört – illetve az Erzsébet teret –, később a Szabadságteret és sorra a kisebb parkokat. Tavasztól őszig ezekben az “olvasztótégelyekben” több ezer ember ejtőzik egy munkával töltött nap után, a buli előtt itt alapoznak a fiatalok, és itt találkoznak a kutyások, a BMX-esek és a gördeszkások.

Az idei tavasz beköszöntét nem is ünnepelhetnénk tehát méltóbban, mint a felújított Erzsébet téri szórakozóhely, az Akvárium nyitóbulijával. Március 30-án délelőtt a Ghymes ad ingyenes gyermekkoncertet, este pedig a Beck Zolival kiegészült Magashegyi Underground lép fel. Utóbbira már minden jegy elkelt, és az áprilisi-májusi programot látva könnyű megjósolni, hogy több teltházas koncert lesz az Akváriumban. A megszokott magyar együtteseken (Quimby, Magashegyi Underground, Kaukázus, Punnany Massif, Irie Maffia, The Carbonfools, Péterfy Bori & Love Band) kívül sok külföldi zenész is szerepel a koncertprogramban, úgymint a rhythm&blues mestere, John Mayall, a brit Andy C és az elektronikus zenét játszó osztrák Tosca és a francia Sébastien Léger. Somlai Design Stúdió tervei

A szórakozóhely multifunkcionális térként kíván működni, tereit eszerint alakította ki a Somlai Design Stúdió.

Nagy Hall névre hallgat az Akvárium földalatti koncertterme. Itt elsőosztályú hang- és fénytechnika mellett vetítéstechnikára, illetve kellő mennyiségű bútorzatra is beruháztak, így az 1500 fős teremben 600 ülőhely is kialakítható.

Egy szinttel feljebb, a “Kis Hall” azonos technikai adottságokkal 700 fő álló, vagy 300 fő ülő vendég befogadására alkalmas. Ezen a helyen hetente legalább három alkalommal koncertek, hazai és külföldi DJ-k szerepelnek azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a vendégek valódi klubként gondoljanak majd az Akváriumra, egy olyan helyre, ahol mindig történik valami izgalmas.VOLT Music BárA VOLT Music Bar szerdától szombatig éjszakai programokkal nyitva tartó “klub a klubban”, kényelmes boxokkal, fotelekkel, 200 vendéget tud fogadni esténként, miközben rendszeresen hazai és nemzetközi DJ-k gondoskodnak itt a hangulatról.

Az előtérben nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve választékos, bisztró-konyhával várja a vendégeket. Az eddig is közkedvelt teraszon és az egész klubban a Heineken kínálata mellett a legjobb minőségű hazai és nemzetközi borkínálat lesz jellemző.

Erzsébet tér  légi felvétel