Március 20-án a Bálna Budapest első emeleti exkluzív termébe költözik az idén harmadik alkalommal megrendezendő Macaron Nap és természetesen a megannyi  ínycsiklandó finomság. Miért szeretjük a macaront? Mert színes, finom, sokféle, és vidámságot, jókedvet ébreszt bennünk. Persze csak a jó macaron! A Macaron Nap kiállítóinak impozáns sora garantálja a felejthetetlen édes élvezeteket.

Macaron Nap

A macaron hódító útja Magyarországon 2012 tavaszán indult el. Persze egyes „gasztrokalandorok” korábban is ismerték főként külföldi cukrászdákból, illetve egy-két hazai úttörő cukrászda műhelyéből. Elmondhatjuk azonban, hogy 2012-ben az első magyarországi Macaron Nap után vált széles körben igazán ismertté és népszerűvé a francia eredetű sütemény. A következő évben már több tucat budapesti és vidéki cukrászda vette fel kínálatába a kis édességet a nagy érdeklődés miatt.

Mire számíthatnak az édesszájúak az idei Macaron Napon? Macaronversenyre, macaron ízű teákra, macaron ékszerekre és kiegészítőkre, édesség könyvekre, macaron szappanokra, sőt párnákra (!) és persze ezernyi színben pompázó süteményekre. A kiállításon több „újhullámos” kávézó is képviselteti magát.

Macaronok

Jótékonysági tombola

Párizsban és New Yorkban komoly hagyománya van a nemzetközi macaron napnak. Bár ott nincs ilyen típusú rendezvény, egyszerűen a cukrászdákban mindenütt adnak macaron kóstolót, és az aznapi bevételt egységes jótékonysági célra fordítják. A 3. Macaron Nap is beáll a jótékonykodók sorába: újdonság lesz a tombola, amelynek bevétele jótékonysági célokat szolgál majd. A Macaron Nap szervezői és a résztvevő cukrászdák minden évben kiválasztanak egy szervezetet vagy egy rendezvényt, amit támogatnak, aminek nyilvánosságot adnak. Idén az ANAMESA Találkozó a kedvezményezett. Ez egy különleges nemzetközi, az ifjúságot megszólító rendezvény, amit második alkalommal rendeznek meg a Francia Iskola szervezésében. Célja az elfogadás, a tolerancia, hogy megmutassa a művészet erejét, ha összefog a fogyatékkal élő és az egészséges ember, és együtt alkotnak. A találkozó április 23-25 lesz, és a rendezvény fővédnöke Geszti Péter, aki a Macaron Napok visszatérő vendége.

Kiállítók, akik biztosan ott lesznek:

Four Seasons Hotel Gresham Palace BudapestMacaron kiállítás
Sofitel – Paris Budapest Restaurant & Bar
Sugar!
La Praline
Desszert.Neked
Rózsavölgyi Csokoládé
Gundel Cukrászda
Gerbeaud Cukrászda
Chocofacture
YO! Gourmet (macaronízű tea)
ÉletKonyha (vegán “macaron”)
Rosinante Szálloda
Sarki Fűszeres (sós ízek és kávé)
Bolka Bonbon
Zólyomi Zsolt (parfümőr)
Madal Café (kávé)
Solinfo (design, home & decor, macaronkészítő szettek)

 

GDF SUEZ Macaron Nap
2014. március 20.
15 órától 21 óráig
Bálna Budapest, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Jegyek elővételben 1700 Ft-ért kaphatóak, a helyszínen 2200 Ft-ba kerülnek majd. Online jegyvásárlás itt.