Etyeki PiknikA Tavaszi Etyeki Piknik szervezői április 12-én a tavasz ízeivel kedveskednek a látogatóknak a Gasztrosétányon. Szombaton 10 órától sonka-, pezsgő- és borkóstoló, gasztronómiai különlegességek, kézműves kiállítás és vásár, főzőverseny, piknikkosárbérlés és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. Fellép a Roma Hungaricum, Sena, valamint Tóth Vera és az Éles Gábor Trió.

 A programban résztvevő etyeki pincék és vendégborászok kínálata:

1. Forum Hungaricum Pont

Cégér– Bemutatkozik a Cégér – Ab Ovo országimázs pályázat kisborászatoknak

– Múlt-kor történelmi magazin fotókiállítása

– 11.00 és 13.00 órakor a Ládafia Bábszínház előadása

– MOME animációs gyerekfoglalkozás

– Karikatúrarajzolás, kézműves foglalkozás, népi játéktér

2. Aubergine Pince vendége az egri Gróf Buttler Pincészet. Erdélyi padlizsánkrém szabad tűzön sütve, libamáj zsírjában, parázson sült grillhús, libazsíros kenyér lilahagymával, hókifli és sósperec – mindezeket kóstolhatják meg a piknikezők!

3. A Gradowski Birtoknál a grillételek mellé könnyed italok (limonádé- és almafröccs-party a gyerekeknek, „pezsgő-élet” a felnőtteknek) társulnak, a délutáni hangulatfelelős pedig Boda Norbi és a Hedonist Team.

4. Garaguly Birtok és Borpince vendége: Balla Géza Pincészete (Arad-hegyalja), Patrícius Borház (Tokaj)

5. Milán Pincénél házi rétes és lángos lesz kapható

6. Az Ínyenc pontnál minden, ami hús megtalálható: kacsa-, liba- és mangalicatepertő, szarvaskolbász és -szalámi

7. Gombai Birtok borkóstolóval és pezsgőbemutatóval várja a látogatókat, de lesz náluk friss házi pogácsa és kézzel húzott házi rétes is.

8. C’est La Vie Café! A Gourmet kávézóban „Jó kávéhoz szól a nóta!”  slágerválogatás Biernaczky Anna előadásában

sonkamester9. Árpás László Sonkamester Pincéjében (képen) Günzer Tamás (Villány), Szatmári Családi Pincészet (Szigliget) és Tiffán Ede és Zsolt Pincészete (Villány) vendégeskedik cigányzene kíséretében, és hogy senki ne maradjon éhesen, malacsütés lesz parázson és grillezett kolbász eszegetés.

10. A Halmi Pincénél kézműves szörpök, házi sütemények és lekvárok, gyógynövények és teák kóstolójával és vásárával kedveskednek a látogatóknak.

11. Takáts Pincénél házi sütemények és szörpök kaphatók

12. Szent Orbán Pincénél gezemice lángos és házi szörp kóstolható, miközben kézművesek tartanak bemutatót.
13.
A Rezeda Terasz vendége a Tokaj Nobilis  – Kemencében sült burgonya, borszőlő ihlette kézműves fagylaltkülönlegességek

14. A Zarándok Pincébe beköltözik a Mátraalja erre a napra: Karner Gábor Kézműves Borászata, Losonci Pince Szecskő Tamás Pincészete

15. Kácsor „Kíra” Pince: Gál Lajos Pincészete (Eger) mellé libatepertőkrémes kenyeret, házi sült parasztkolbászt, parasztsonkát és házi rétest kínálnak

16. Tiszperger Présház: Barta Károly (Mád), Heimann Családi Birtok (Szekszárd) kényezteti a felnőtteket, a gyereknek pedig állatsimogatóval kedveskednek

17. Berényi Pince – Orosz Gyula Családi Pincészete, főszerepben a grillételek és a lecsó

18. Debreczeni Pince: Ferenczi Szőlőbirtok (Szekszárd) vendégségével faszenes báránysütéssel, harmonikás mulatsággal, nosztalgiakoncerttel és állatsimogatóval várják a piknikezőket

19. Dvorák Kriszti és Balázs Pincéjében házias ételek lesznek kaphatóak

20. Krisán Pince: „Rozéterasz” – Zwack Izabella Borkereskedés kínálata és Zwack Sándor Nemes Pálinka kóstolója mellé cigányzene és spanyol PATA NEGRA sonka- és olajbogyó-bemutató és –kóstoló dukál.

21. Fonó Présházban fellép Dresch Mihály és Kerényi Róbert

Rókusfalvy-pince-és-borterasz22. A Rókusfalvy Birtoknál óriási vendégeskedést rendeznek: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Légli Géza Pincészete, Laposa Birtok, Dúzsi Tamás Pincészete és az Etyeki Czimeres Pálinka részvételével. Programok: Borászportál-sziget, pezsgőbár, piknikkosárbérlés, pincemozi és Piknik Art, de egész napos gyerekprogramokkal is készülnek: népi játékok (gólyalábazás, mocsárjárás, óriás malom), kézműves sarok (mézeskalácssütés, húsvéti ajtódísz készítése), végül „Lisztes Játszó” (kenyérkészítés játékosan gyerekeknek).

Program:

– 10.00 órától főzőverseny – vadételek bográcsban és sparhelten

– 12.00 Roma Hungaricum

– 14.00 órától beszélgetés Kemény Dénessel egy pohár bor mellett

– 16.30 Sena koncert

– 18.30-20.00 Tóth Vera és az Éles Gábor Trió

23. A Buzál-Mórocza Pincénél babgulyás és lángos szerepel a menüben

24. A Nyitnikék Pince vendége a Maurus Borászat (Mór). Ebédtől vacsoráig zenél a 2012-es Veszprémi Utcazene Fesztivál győztese, Hangácsi Márton, a Halott Pénz énekhangja, Járai Márk és Simon & Garfunkel feldolgozásaival Méhes Adrián és Jobbágy Bence.

2014-ben a Tavaszi Etyeki Pikniket követően az alábbi alkalmakra lehet készülni: Nyári Etyeki Piknik június 7-8., Őszi Etyeki Piknik  szeptember 6-7-ei hétvégén.

További információ: www.etyekipiknik.hu és www.facebook.com/etyekipiknik