VinCE Magazin

Vendégház és borterasz avató a Zsirai PincészetnélA hétvégén ünnepélyes megnyitó keretében adták át a Zsirai Pincészet új vendégházát Mádon.

A három borvidéken (Tokaj, Somló, Villány) gazdálkodó pincészet központja a Tokaj-hegyaljai Mádon található. A tulajdonos testvérpár Zsirai Petra és Kata, édesapjuk korai elvesztését követően került a családi vállalkozás élére, amelyet azóta is töretlen lelkesedéssel és kitartással vezetnek. Pályázati lehetőségek igénybe vételével folyamatosan fejlesztettek, ennek eredményeként épült meg 2012-ben üzemházuk, valamint most elkészült a háromszobás, külön étkezővel és borterasszal rendelkező vendégház is, amely új lehetőségeket nyit a pincészet életében.„A vendégház édesapánk tervei alapján, a hagyományok megőrzésének figyelembe vételével épült.” – hangzott el Zsirai Petra megnyitó beszédében. A borteraszon található kőoszlopok, egy-egy szoba és a régi tornác padlózata is eredeti, több évtizedes darabok, amiknek történetük van, és a tulajdonosok szerették volna, ha a vendégház része marad.

Zsirai_Borkostolo-1

Pintér András Ferenc (PAF) festőművész megajándékozza művével a Zsirai Pincészetet (balról Zsirai Petra, Csanaky Máté, Zsirai Kata, PAF)

Pintér András Ferenc (PAF) festőművész megajándékozza művével a Zsirai Pincészetet (balról Zsirai Petra, Csanaky Máté, Zsirai Kata, PAF)

A szűk körben tartott eseményen a település polgármestere, Tatárka József is tiszteletét tette és beszédében kiemelte a pincészet beruházásának Mád hagyományőrzésében, fejlesztésében betöltött szerepét. A vendégek a borteraszról nyíló látvány mellett a bor és kultúra tökéletes párosát is élvezhették. A különleges tételeket felvonultató borkóstolót, és a Mádi Kúria által tálalt vacsorát követően megtekinthető volt Pintér András Ferenc (PAF) festőművész kiállítása, aki a megnyitó alkalmából készített festménnyel ajándékozta meg a tulajdonosokat. Az esti borozgatáshoz Járai Márk akusztikus koncertje varázsolt felejthetetlen hangulatot.

Járai Márk énekes

Járai Márk énekes

A pincészet a vendégház nyújtotta új lehetőségek keretében, a hagyományos borkóstolók mellett kulturális, és a tulajdonosok fiatalos lendületéhez illeszkedő egyéb programok, események szervezését is tervezi. „Szeretnénk, ha a hozzánk betérő vendégek a finom borok kóstolásán túl maradandó élménnyel is gazdagodnának, amiért időről időre visszatérnek.” – tette hozzá Zsirai Kata.

Az érdeklődők számára már nyitva a vendégház, jelentkezni a honlapon és Facebook oldalon található elérhetőségeken keresztül lehetséges.

A pincészetről bővebb tájékoztatás a www.zsiraipinceszet.hu oldalon található, a vendégházról képek az alábbi link alatt érhetők el: http://zsiraipinceszet.hu/galeria/vendeghaz.

Tags: , , , ,

Comments are closed.