A Taste Hungary nyerte el a Drinks Business szakmai lap díját (Drinks Business award) “a bor– és párlatturizmus fejlesztése területén elért kiemelkedő teljesítményért” kategóriában (Best Contribution to Wine & Spirits Tourism). A cég Magyarország legjobb borászatait és ételalapanyag-termelőit felvonultató gasztronómiai és bortúrák szervezésével foglalkozik. A díj nyerteseit a londoni bormustrán (London Wine Fair) mutatták be június 3-án.

Az évente kiosztott Drinks Business Awards mostanra egy rangos, szakmailag mérvadó, nemzetközileg is elismert díjjá nőtte ki magát a bor- és szeszesital-iparágon belül. A Drinks Business vezető brit szeszesital-ipari kiadvány immáron 11. éve adományoz különböző díjakat és elismeréseket a világ vezető italos cégeinek, olyan kategóriákban, mint a kiskereskedelmi szektor, importőrök, logisztika, design és marketing. „A Drinks Business szakmai díját azért hoztuk létre, hogy elismerjük és kiemeljük azokat a top-teljesítőket, akik a nemzetközi italiparágon belül valamilyen kiemelkedő eredményt értek el”- említette a magazin. „A díj, amelynek nyerteseit évente bemutatjuk a London Wine Fair rendezvényén, a kiemelkedő vállalkozók számára lehetővé teszi, hogy nagy nyilvánosság előtt részesülhessenek szakmai elismerésben, méghozzá a szakma legbefolyásosabb képviselői előtt.” A Taste Hungary a turizmus kategóriájában győzött, maga mögött hagyva olyan befutókat, mint a Stellenbosch Wine Routes és a La Motte Wine Estate, melyek mindketten Dél-afrikai vállalkozások. „Míg az új világ már régóta felvirágoztatta a borturizmust, Európa számos része még nem jött rá, hogy hogyan kelthetné fel a látogatók érdeklődését saját régiója iránt. Az idei nyertes azonban egy teljesen új megközelítést talált ki arra, hogy miként csalogathatja a turistákat rögtön a kontinens szívébe” – nyilatkozta a Drinks Business Awards.hír“Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy elismerték munkánkat a magyar borturizmus területén, és, hogy elnyerhettük ezt a díjat, főleg ilyen, a kategóriánkon belüli kiváló befutók között” – mondta Bánfalvi Gábor, a Taste Hungary egyik alapítója és társtulajdonosa. “Nagyon jó érzés volt számunkra felépíteni ezt a céget, létrehozni sétáinkat, túráinkat, és látni, hogy ezek felejthetetlen élményeket nyújtanak a vendégeink számára. Büszkék vagyunk a borászokkal kialakított kapcsolatainkra, valamint arra, hogy ennyi emberrel tudtuk már megismertetni a magyar borokat. Úgy gondoljuk, hogy ez az elismerés azt is jelzi: eljött az ideje, hogy a magyar bor végre megtalálja helyét a világban; és reményünk, hogy valamiképpen mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a szakma szembenézzen ezzel a kihívással.”

A Taste Hungary-t 2008-ban alapította Carolyn Bánfalvi és Bánfalvi Gábor. Azóta szerveznek kis létszámú, ill. privát étel- és bortúrákat ügyfeleik számára. Carolyn olyan elismert könyvek szerzője, mint a Food Wine Budapest (Étel, bor, Budapest – Little Bookroom kiadó) és a The Food and Wine Lover’s Guide to Hungary (Magyar ételek és borok kedvelőinek kézikönyve – Park Kiadó), cikkei rendszeresen jelennek meg nemzetközi lapokban. A Taste Hungary túrái a gasztronómia, a helyi étkezési szokások és borok megismertetése köré szerveződnek, idegenvezetőik pedig az étkezési és italozási szokások szakértői, gasztronómiai újságírók és bloggerek, valamint elkötelezett gasztroszerelmesek. A cég elkötelezte magát amellett, hogy autentikus boros és kulináris élményeket kínáljon Magyarország, ill. a régió feljövő borvidékein, hogy vendégeit megismertesse a különböző magyar ételekkel és italokkal, valamint, hogy segítsen a magyar boripar imázsának megerősítésében.  A Taste Hungary egy maroknyi gondosan kiválasztott borpincével dolgozik együtt, akik az utazók és turisták számára emlékezetes élményekkel és kiváló borokkal szolgálnak, miközben a magyar bor és a magyar gasztronómia nagyköveteiként olyan területekre kalauzolják vendégeiket, amelyről a nemzetközi közönség még gyakran keveset tud. A Taste Hungary sétáit, túráit és szolgáltatásait olyan kiadványokban ajánlották már, mint a The Wall Street Journal, The New York Times és a Condé Nast Traveller. A cég június 4-én megnyitotta Pincekonyháját a Palotanegyedben (Bródy Sándor u. 9.), amely egy borkóstoló műhelyként és bemutatókonyhaként működik majd, borkóstolókkal és különleges kulináris rendezvényekkel.

További információk a Taste Hungary vállalkozásról: www.tastehungary.com.  A 2014-es díjazottakról ITT olvashat bővebben.

A Taste Hungary néhány úti célja