Beköszöntött a kerti partik és vízparti sütögetések időszaka. Várnak ránk a fülledt romantikus randevúk a szikrázó csillagok alatt. Egy tikkasztó napon pedig nincs is jobb, mint az édes semmittevés a medence partján – persze csak akkor, ha a kezünkben is van valami.

bodzaA finnek kedvenc vodkája zamatos gyümölcsökkel párosítva pezsdítő, jéghideg koktélokkal ragad magával a nyári forróságban. Ráadásként pedig, ha még néhány korty habzóbort is keverünk az ízlelőbimbókat kényeztető kreációkhoz, a siker biztosan nem marad el! Íme néhány „slágergyanús”, frissítő nyári recept:

Bodza-Lime örvény

Hozzávalók: 2 cl Finlandia Lime, 5 cl habzóbor, 2cl bodzaszirup, 5 cl szóda, fél lime cikkekre vágva

A vodkát, lime-ot, és a bodzaszirupot egy shakerben jól összerázzuk, borospohárba töltjük, majd felöntjük habzóborral és szódával. Az elkészült koktélt bodzavirággal, limegerezdekkel és jégkockával díszítjük.

 

mangóMangós pezsgés

Hozzávalók: 2 cl Finlandia Mango, 5 cl habzóbor, 3 cl mangópüré, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda, fél kifacsart lime

A mangópürét, cukorszirupot, lime-ot és a vodkát shakerben összerázzuk, majd talpas pohárban habzóborral és szódával felöntjük. Díszítéshez cikkekre vágott mangót és néhány jégkockát használunk.

 

málnaBíbor málna

Hozzávalók: 2 cl Finlandia Cranberry, 5 cl habzóbor, 3 cl málnapüré, 2 cl limelé, 2 cl cukorszirup, 5 cl szóda

A málnapürét, cukorszirupot, lime-ot és a vodkát összerázzuk shakerben, borospohárba töltjük, majd habzóborral és szódával felöntjük. Az elkészült italt málnával és jégkockával díszítjük.