A cider 2010-ben jelent meg Magyarországon, évről évre dinamikusan növekvő kategória, egyre nagyobb teret hódítva magának a fiatalok körében. Sokan azonban mégsem tudják, miből és hogyan készül az igazi cider, a Strongbow ezért szeretné megismertetni az embereket a cider-készítés rejtelmeivel.

strongbow

A cider elkészítése 12 összetett lépésből áll, és ahhoz, hogy minőségi ital kerüljön a poharakba, mindegyiknek tökéletes összhangban kell követniük egymást: almaszedés, mosás, válogatás, préselés, almalé-koncentrátum elkészítése, víz hozzáadása, erjesztés, szűrés, ízesítés, minőség-ellenőrzés, hűtés / szűrés és palackozás.

Egy Facebookon induló alkalmazás segítségével a ciderkészítés összes fontosabb fázisát bemutatja a Strongbow, ráadásul a felhasználókat is bevonja az ital elkészítésébe. Így mindenki elkészítheti saját, személyre szabott ciderét. A palackozott, virtuális Strongbow-t a játékosok saját nevükkel ellátott faládában oszthatják meg barátaikkal a Facebookon, sőt kis szerencsével akár a való életben is, hiszen 40 játékos névre szóló ládában kapja meg a négyféle Strongbow ízt tartalmazó ajándékot. Az applikáció az alábbi linken érhető el, és már játszhatunk saját italukért: http://on.fb.me/SNyDcw

strongbow gépA közösségi oldal azonban nem az egyetlen eszköz arra, hogy a fogyasztók alaposabban megismerhessék a minőségi cidert. A Strongbow cider-automatákat helyez el júliusban 10 budapesti helyszínen, ahol a járókelők egy alma felhasználásával készíthetik el az italt, bepillantást nyerve a minőségi, természetes almabor-készítés lépéseibe.

A természetesség, a gyümölcsösség a márka kulcsfontosságú jellemzője, ráadásul a Strongbow egyre több variánsát élvezhetjük. Az eddigi Gold, Honey, Red Berries ízek után nemrégiben új, bodzás ízzel bővült a márka kínálata. Az új világos alma cider a tündöklő bodzával, fanyar zöldcitrommal és élénk, virágos karakterjegyekkel, tökéletes harmóniát alkot a 4,5 százalék alkoholtartalmú italban.