Idén immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál a megújult Széchenyi téren. Az ország szinte minden tájáról érkeznek pincészetek, és elhozzák legjobb boraikat, 61 borász és 2 pálinkás mutatja be portékáját az idei rendezvényen, melyet ma már az ország legjobb borfesztiváljai között tartanak számon. A jó hangulatról kiváló fellépők is gondoskodnak: Cimbaliband, az Emilio Band, Harmonia Garden és Myrtill, Kozma Orsi Jazz Quartet és a Kiskalász zenekar. A fesztiválon borversenyek és bemutatók is zajlanak: Győr Város Bora választásra pénteken 11 órától kerül sor a La Maréda étteremben, délután pedig az Esterházy-palotában a borlaikusokból álló zsűri választja ki a Fesztivál borát.

Győri BornapokA kiegészítő programok közül kiemelkedik a Borászok Éjszakája az Esterházy-palotában. A különleges helyszín kivételes alkalmat kínál, hogy az érdeklődők nyugodt környezetben találkozhassanak a borászokkal és pincészetük zászlós borával.

tom_JonesRáadásul a rendezvény ideje alatt Győr egy újabb világsztárt fogad: augusztus 23-án, szombaton este kilenc órától Tom Jones lép színpadra a Városháza előtt. A győri koncerten az énekes kilenc zenész társaságában lép a színpadra, a szervezők az eddigieknél is több kivetítőt állítanak majd fel, így Tom Jones fellépése Győr főtéren is nyomon követhető lesz.

www.fesztivalkozpontgyor.hu