conventoTermészetesen nem a leghíresebb olasz vörös cuvée termőterületéről van szó, a kis települések, birtokok eddig is látogathatók voltak. A Chianti Classico Társulás július elején adta át edukációs – a régiót és a borfajtát bemutató – központját, alig három hónappal azután, hogy borbárt nyitott Firenzében. Az épület borkóstolóknak és főző show-knak ad majd helyet, valamint boros piknikeket is szerveznek, hogy a turisták jobban megismerjék és megszeressék a vidéket.

A komplexumban  a legnagyobb Chianti Classico címkekiállítás is helyt kap, valamint az első ideiglenes tárlat, a Chianti kínai szemmel, mely profi kínai fotóművészek képeit állítja ki.  A szervezők ígérik, nem pusztán boros vonatkozású művészeti programok lesznek a sienai Chianti Classico Házban.

LEO2Egyébként a Chianti Classico tételek 80%-át exportálják, így aki erre a vidékre jön, általában nem itt találkozik először a borfajtával. 31%-a az USA-ban, 10%-a az Egyesült Királyságban és 3%-a Kínában, valamint Hong Kongban köt ki.

thehouseofchianticlassico.it