A Tolcsvai Borfesztivál az elmúlt tíz esztendőben óriási pályát futott be: a néhány száz fős összejövetel mára több tízezer fős borünneppé nőtte ki magát. Augusztus 8-10. között azért is érdemes ellátogatni a Tokaj-hegyaljai településre, mert a hagyományőrző rendezvények idején előkerülnek az izgalmas gasztronómiai ínyencségek is, na meg persze a tolcsvai borok.

TolcsvaIlyen ínyencség például a tolcsvai gyümölcsös kenyérlángos: ennek a különleges, saját recept alapján készített finomságnak a bizarrsága abban rejlik, hogy tolcsvai asszúborral van megcsepegtetve. A nem mindennapi harapnivaló kizárólag Tolcsván fordul elő! És aki itt jár, soha nem felejti el a kemencékben sült lepények, langallók, pacsnik, kalakkulák és csülkös kenyerek mennyei ízét. A tocsnikról, lapótyákról, krumpli- és ördöglángosokról már nem is beszélve.

A vendégek az egyedi kóstolópohár megvásárlásával a pincészeteknél meghívást kapnak két pohár finom tolcsvai bor díjmentes megkóstolására. A különböző évjáratú szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket az idén is több tucat kóstolóhelyen lehet megismerni, így a nemes-penésszel vastagon borított pincefalak hangulatos rejtekén.

Tolcsvai pince

Résztvevő borászatok:

Babits Pincészet, Bihari Családi Pincészet, Czemiczki Pincészet, Kádas Családi Pincészet, Kincsem Kastély, Szőlőbirtok és Pincészet, Király János Családi Pincészete, Kiss István Pincészete – Fitomark-94 Kft, Kovalik Pincészet, Pannon Tokaj Pincészet Kft, Pauleczki-Vin Szőlőbirtok és Pincészet Kft, Peremiczki Béla Családi Pincészete, Pogácsás Pince, Sveda Borház, Takács Tibor Családi Pincéje, Tokaj Kereskedőház Zrt., Tolcsva-Bor Kft – Sajgó Pincészet, Tóth Gábor Családi Pincészete, Varga Borház, Varga Családi Pince

További információ: