Fish & wineLegalábbis a legtöbb ember e kettő étekért zarándokol évről-évre a Római-partra, hogy a nyári melegben jéghideg fröccsel és ízletes halételekkel kényeztesse érzékszerveit. Ezt a sokak által felfedezett és átörökített párosítást állítja középpontba az augusztus 28. és 31. között ismét megrendezésre kerülő Hal és Bor a Parton FINOMABBAN fesztivál. Magyarország legjobb borászatai költöznek egy hosszú hétvégére a Római Partra, ahol az ország híres tájegységeinek halételeihez és halászléihez párosítják kiváló boraikat. A bográcsokban fő majd bajai és paksi halászlé, harcsapaprikás túrós csuszával, haltepertő és sült halak kerülnek majd a tányérokra. Terítéken még közkívánatra a magyar konyha tradicionális fogásai: gulyásleves, birkapörkölt, pacal pörkölt csülökkel és még sok finomság. Bővebben a kínálatról és a programokról: www.halesbor.hu

Római hal és bor feszt