Egy fogás akkor igazán emlékezetes, ha a szem is jóllakik tőle – a design ezért nem ismeretlen fogalom a gasztronómia világában. A MÁK bisztró is szereti az esztétikus fogásokat, ezért a Design Hét Budapest 2014 eseménysorozathoz szívesen csatlakoztak. Az idei fesztivál díszvendége a Holland Királyság, ezért október 3. és 12. között a MÁK-ban kifejezetten erre az alkalomra készít néhány különleges, holland ihletésű fogást Mizsei János, az év ifjú cheftehetsége (Dining Guide 2013)

mák

A MÁK kulináris koncepciója az elmúlt évszázad nemzetközi trendjein és a francia ’bistrot gastronomique’ elgondoláson alapszik. Felvállalt céljuk, hogy széles rétegekhez, illetve valamennyi korosztályhoz eljuttassák a csúcsgasztronómia legkiemelkedőbb értékeit, mindezt egy laza, fesztelen és letisztult környezetben. Ételeik jellegzetes vonásait a gazdag magyar kulináris hagyományok, illetve – többek között – az ázsiai konyha ízei és textúrái ihlették.

Amivel a megszokott étlap mellett készülnek *

  • Amuse bouche – holland füstölt tokhalas falatka
  • Sajtválogatás – a legfinomabb holland sajtokból
  • Holland csokoládé desszert by MÁK
  • Petit four – Stroopwafel (Holland szirupos ostya)
  • Különleges holland sörök

* Az ételek iránymutatásként szolgálnak, a Design Hét Budapest 2014 eseményen ezek és ezekhez hasonló fogások kerülnek majd az étlapra.

Máktőkehal

Mákst jakab görögdinnyével

mák clafoutis