A Disznókő Szőlőbirtok rendhagyó eseménnyel készül november 6-án: első ízben rendezik meg a tokaji borral készült koktélok versenyét a Buddha-Barban. A verseny három fordulóból áll majd, és az első lépést, a koktélcsodák kikísérletezését akár otthon is elvégezhetjük.

hotel-buddha-bar-budapest-restaurant

I. Forduló

Először készítsen el egy koktélt a versenyszabályok figyelembe vételével, fotózza le, adjon neki egy találó nevet, majd a képet a névvel és a koktél receptúrájával együtt küldje el a lestiz@disznoko.hu e-mail címre Lesti Zoltánnak, a Disznókő sommelier-jének.
Mindenkit várnak egy remek versenyzéshez, ahol a zsűri elnöke Ulric Voelkel-Nijs, több világmárka Brand Ambassadorja.
A „klasszikus” versenyszámban a szabályok kissé rendhagyóak lesznek, kevesebb, néha azonban több megkötéssel, mint a szokványos versenyeknél, az italokra koncentrálva, a Tokaji összetevőre és a koktélra!
Rendhagyó módon meg lesz kötve a minimálisan használt Tokaji bor mennyisége, és maximalizálva az összes többi felhasznált alapanyag űrtartalma, azonban az összetevők száma nem!
Határidő: október 26., 24 óra.

II. Forduló

Az előzetesen beküldött pályázatokból a szervezők kiválasztják a nekik 20 legjobban tetsző munkát. Ezek készítőit hívják meg a november 6. 9 órakor kezdődő középdöntőre a Buddha Bárba, ahol a helyszínen reprodukálni kell a koktélt, amit előzetesen lefotóztak.

III. Forduló

A középdöntőből öt, a legmagasabb pontszámot elérő versenyző jut a döntőbe, melyet szintén november 6-án, 14 órától bonyolítanak le. Itt egy új koktélt kell készíteni, a rendelkezésre álló alapanyagokból, és egy meglepetés Tokaji borból.