Időről időre előállunk moziajánlókkal, többnyire abban az esetben, ha gasztrofilmekről van szó, néha pedig akkor is, ha valamiért fontosnak tartunk valamilyen alkotást – utóbbiról szól a VinCE Magazin kulturális ajánlója, amibe az operától a képzőművészeti kiállításig sok  műfaj belefér. Most két októberi filmbemutatót ajánlunk olvasóinknak.

A séf

Carl Casper (Jon Favreau) híres chef, aki mindent tud az ételekről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. A Twitterről pedig azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák. Döbbenten veszi tudomásul, hogy ezrek olvasták a sületlenségeket, amit egy komisz ételkritikus pikírt kritikájára válaszolt. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (Sofía Vergara) unszolására elhatározza, hogy megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy mozgóbüfével. Az útra elkíséri kisfi a és hűséges kollégája (John Leguizamo), hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni, miért is érdemes élni. Természetesen a kubai szendvicscsodákon kívül. A mozifilmet október 2-től vetítik a hazai mozikban (6 éven aluliak számára nem ajánlott). www.bigbangmedia.eu

chef

Senki szigete

Több sikeres mozija után új filmmel jelentkezik Török Ferenc. A Balázs Béla-díjjal is kitüntetett fiatal rendező a Moszkva tér és a Szezon után újra a felnőtté válás témáját állítja a középpontba. Három fiatal útjai keresztezik egymást, és az elmesélt két hét történései közben egészen új irányokat vesznek. Meseszerű elemek, egzotikus álomképek, a tiszta színek uralkodó harmóniája, különös véletlenek, és a pesti éjszakai életből vett jó néhány életkép mind megtalálhatók a filmben, amely az elvágyódás egy különös aspektusát mutatja be. A taxis lányt, az esküvőről szökött menyasszonyt és a kosaras fi út Bánfalvi Eszter, Jakab Juli és Mohai Tamás alakítják, de feltűnik még Schell Judit, Margitai Ági, Keresztes Tamás és Stohl András is a filmben. Október 16-tól a mozikban.

senki szigete

További programajánlót a VinCE Magazin októberi számában Póta György tollából olvashatnak, illetve a boros eseményekért klikk!