dombovariistvanA Tállyáért Egyesület révén felújított Maillot-kastély történelmi falai között Tállyai BorBár néven borkóstolóval egybekötött kulturális programsorozat indul. Első alkalommal, november 22-én Dombóvári István humorista szórakoztatja a közönséget.

A feltehetően az 1720-as években épült kastély a Maillot bárói család lakhelye volt egykor, akik számos érdekes és értékes tárgyat gyűjtöttek össze az épületben. A barokk kastélyt a 19. században többször bővítették és átalakították, de az ott helyt kapott tárlat éveken keresztül zárva volt, az épületet pedig nem használták. A Tállyáért Egyesület célja, hogy az épületben egykor zajló pezsgő kulturális és művészeti életet újra felélessze, többek között nyáron a Tállya ART művészeti rendezvénnyel, novembertől pedig Tállyai Borbár programsorozattal.

Az első BorBár eseményen a Maillot-kastélyban a kiváló pincészetek borai mellett a humor és a nevetés kerül a középpontba. Három mádi pince lesz az est vendége (Holdvölgy, Szent Tamás és Demetervin), és természetesen a Tállya Wines sem maradhat ki ebből a sorból. A kóstolók után Dombóvári István humorista, a Dumaszínház művésze szórakoztatja a közönséget. Az est házigazdája Márton-Kováts Krisztina, az Oroszlános Borvendéglő vezetője lesz.

További információ>>

tallya kastely

Tallya art