Az idei ősz az eddigiekhez képest is nyüzsgőbben telt az etyeki Gasztrosétányon, és az októberi Élményszüret után a Libadalom is jelentős érdeklődés mellett zajlott. Az őszbúcsúztatás jegyében november 29-én 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki „Őszutó” programsorozat. Az ínycsiklandó házias ételek, a sonka- és sajtkülönlegességek,a  pálinka- és újborkóstoló mellett a családi és gyerekprogramok ismét elmaradhatatlan részei az etyeki vigadalomnak.

A Milán Pincénél bárki beállhat a hurka- és kolbásztöltésbe, a Halmi Pincében sült almával és sült tök falatokkal kedveskednek az érdeklődőknek, a Debreczeni – Ferenczi Családi Borászatnál szekszárdi borok kóstolója és harmonikás élőzene, az Etyeki Sajtútállomáson sajtkészítés-bemutató és sajttálak, a Rókusfalvy Birtokon kézműves kiállítók, sült gesztenye és forralt bor várja a látogatókat.

gs

Helyszínek és programjaik

  • Gradowski Birtok – Őszies ízek Gradowski módra
  • Milán Pince – Hurka- és kolbásztöltés, toroskáposzta-készítés, pecsenyesütés – igény szerint a vendégek bevonásával; forralt bor, pálinkakóstoló és -vásár, házi finomságok a kamrából
  • Gombai Pezsgőpince – újbor- és pezsgőkóstolás
  • Árpás László Sonkamester Pincéje – 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek, kemencében és grillen készült ételek
  • Halmi Pince – Novemberi sült alma- és sült tök falatok; rózsa- és egyéb kézműves szörpök kóstolója; gyógynövények, teák, házi sütemények és lekvárok kóstolója és vására; bolhapiac
  •  Takáts Pince – Etyeki borok, húsleves gazdagon, pörkölt, káposztás pogácsa
  •  Kácsor „Kíra” Pince – Házi rétes, libatepertő-krémes kenyér, tepertős pogácsa és borkóstoló
  •  Rezeda Terasz – az etyeki Anonym Pince borainak kóstolója, Egytálételek, császármorzsa és almás palacsinta
  • Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd) – Etyeki eszem-iszom – szekszárdi borok kóstolója és vására; harmonikás élő zene
  • Dvorák Pince – helyben termesztett alapanyagokból, házi készítésű ételek: sertéstokány Dvorák módra, székelykáposzta, hájas tészta házi lekvárral; hurka, kolbász és további „disznóságok”
  •  Etyeki Sajtútállomás – sajtkészítés-bemutató, sajttálak; „Pusztabusztúra” – traktorozás a szőlő körül (indulás 13.00 órakor a Rókusfalvy Birtok parkolójából); az Etyektej tehéntejből készült kiváló sajtjai (gomolya, trappista, rouge, Hegedűs sajt) mellett juh- és kecsketejből készült sajtok is kaphatók az Etyeki Sajtútállomáson!
  •  Rókusfalvy Birtok – látogatás a feldolgozóban és borkóstoló; sparhelten sült gesztenye és forralt bor; kézműves kiállítók a pincében: Szilaj Eszter ékszerész bemutatója; „Régi népi mindenjó” – házi készítésű termékek; Fotódoboz – egyedi fotóval ellátott, igényes ajándéktárgyak; Gingalló kézműves csokoládék

Rb