Egészen kivételes borvacsorát hirdetett meg a Baltazár Budapest november 12-ére. Az elmúlt tíz év legjobb Bukolyi borait és Litauszki Zsolt chef hozzáillő ételeit felvonultató vacsora során olyan tételeket is kóstoltat Bukolyi Marcell, Gál Tibor emlékdíjas fiatal borász, amelyek boltban nem kaphatók, csak pár palack van belőlük. Elmondása szerint sokat csak talált a pincében és nem tudja, milyen szőlőből készültek 8 éve… Bizarrnak tűnik, de reméljük, gyöngyszemekre talált!

Bukolyi Marcell

A borok és Litauszki ételsora:

  • Viognier 2013 – Grillezett garnéla ananásszal és korianderkrémmel
  • Kadarka 2006 – Sült kacsamáj csipkebogyó jus-vel és házi brióssal
  • Kékfrankos 2011 – Mentás málnás kacsaragu parázsburgonyával
  • ‘B’ Cuvée 2003 – Velős körömpörkölt cseresznyepaprikával, kápiás puliszkán
  • Chardonnay 2003 – Parmezánnal pirított kukoricakrém brulée
  • Riesling 2013 – Citromtorta

Egy kis kedvcsináló:

“Egy csodálatos évjárat dinamikus, zamatos fehérbora. Diszkréten megjelenő nemes fahordós jegyek és egzotikus gyümölcsök kavalkádja. Sűrű, mégis jó tartású, lendületes fehérbor, amiért talán joggal lelkesedünk” – írja Bukolyi Marcell a Viognier 2013 tételről.

BukolyiTovábbi információ a borvacsoráról>>

A Baltazár Budapestről írt étteremtesztünk ITT olvasható>>