Munkánk legérdekesebb és olvasóink visszajelzései alapján legértékesebb része a havi rendszerességgel megrendezett borteszt. Az ünnepi hangolódásra tekintettel úgy döntöttünk, idén kivételesen online is közzé tesszük a pezsgőtesztünk eredményét, szakértőink értékelésével, a tételek lelőhelyeivel és árukkal. A tesztre természetesen még egy kicsit várni kell, csak a decemberi magazinunk megjelenése után lesz elérhető ezen a webcímen. De így is bőven marad időnk arra, hogy Szilveszterig beszerezzük a legtöbb csillagot begyűjtött tételeket és a legjobb ár-érték arányú pezsgőket.

151814127Tesztelőink a vakkóstolásról:

Romsics László, nemzetközi borakadémikus, a VinCE Magazin állandó tanácsadója, a György-Villa főborásza: “Szerencsére szinte nem volt hibás tétel. A stílusok pedig nagyon változatosak, így ár-érték arányban biztosan mindenki megtalálja maga kedvencét.”

Káli Ildikó, pezsgőszakértő, a Magyar Sommelier Szövetség elnöke: “Ez az első kóstoló, ahol úgy tűnik számomra, hogy a magyar pezsgők közelítettek a champagne-ok felé és egyes champagne-ok pedig leesetek a piedesztálról.”

Keresztény Miklós, brand manager, Heinemann Testvérek Kft.: “Szép keresztmetszetet kaptunk a forgalomban lévő pezsgőkből, és minden kategóriában voltak kiemelkedő tételek. A közelgő ünnepek pedig alkalmat teremtenek akár egy champagne kibontására is.”

Farkas Flóra, borász, élelmiszermérnök, Delizia Gourmet & More: “A kóstolt sort elnézve, meglepően széles választék áll a pezsgőkedvelők rendelkezésére, köztük sok kiváló tétel!”