A Kovács Nimród Winery Nagy-Eged hegy legtetejéről származó Kékfrankosa, a Grand Bleu 2011 ugyan csak december közepén debütál, de már előjegyzés kérhető rá. A legutóbbi VinCE Budapest előadói a Búsuló Juhász étterem fogásaival és panorámájával hangolódtak a városra, ahol Kovács Nimród kínálta borait az ételek mellé. A szakértők egyöntetűen lelkesedtek a Grand Bleu-ért, úgyhogy remélhetőleg visszatérnek, hogy az új évjáratot is megkóstolják!

KN

A Grand Bleu-ről

100% Kékfrankos a Nagy-Eged-hegyről. Kíméletes feldolgozás során bogyózva, roppantva hosszan macerálva, acéltartályban erjedt 2 hétig. Préselés után 225 literes 80%-ban elsőtöltésű, 20%-ban másod-, illetve harmadtöltésű magyar tölgyfahordókban érlelték 30 hónapon keresztül. A bor fél éves palackos érlelés után indul útjának és lesz elérhető nem csak a gyűjtők számára. Grand Bleu 2011-ből 1877 palack készült, annak egyedisége és kevés palackszáma miatt limitáltan hozzáférhető. Kizárólag bontatlan 2-es illetve 3-as fadobozban vásárolhatja meg.

A Grand Bleu 2011 színe mély, bíbor, illata igen fűszeres. A szerecsendió és a szegfűbors mellett fekete cseresznye és érett áfonya valamint dohány jelenik meg. Szellőztetés után erdei gyümölcsök és vaníliás szilva kerekedik ki a pohárból. Ízében az érett szilva és a fekete cseresznye dominál, idővel étcsokoládé és likőrös meggy mutatja meg magát.

A kékfrankos 2014. november 15-től december 15-ig jegyezheti elő kedvezményes áron a Kovács Nimród Wineryben Egerben, vagy Budapesten a Monarchia borszaküzletünkben személyesen, illetve online otthonából. Forgalomba 2014. december 15. után kerül.

Néhány kép a Búsuló Juhász-beli bemutatkozásról

MGB_6268

MGB_6338

MGB_6341