Ha eddig csak a napágyon fekve vagy egy bárban ülve élvezte a koktélok adta felfrissülést, itt az idő, hogy új szokást teremtsen! A Jack Daniel’s az ünnepek alkalmából téli receptgyűjteménnyel rukkolt elő, hogy karácsonykor se mondjunk le a finom italokról. Egy koktéllal a kezünkben jobban megy a készülődés, de akár vendégeinket is meglephetjük az alábbi ínyencségekkel az ünnepi vacsorán. 

forro_mezForró méz

  • 4 cl Tennessee Honey
  • 2 cl friss citromlé
  • 1 bárkanál méz
  • 1 bárkanál narancslekvár
  • 2 cikk friss gyömbér
  • 1 egész fahéj
  • 2-3 db szegfűszeg
  • 1 filter narancstea
  • 2,4 dl víz

A fűszereket, a lekvárt, a mézet, a citromlevet és a gyömbért főzzük fel egy edényben, majd tegyük hozzá a teát. Hagyjuk állni 2-3 percig. Öntsünk 4 cl Tennessee Honey-t egy pohárba, majd szűrjük rá a forró italunkat. Egész fahéjjal díszítsük.

cseppnyi_manhattanEgy cseppnyi Manhattan

  • 5 cl Jack Daniel’s
  • 2 cl édes vermouth
  • 2 öntet angostura bitter

Tegyünk minden összetevőt egy mixerbe és adjunk hozzá jeget. Rázzuk fel, majd öntsük ki egy koktélpohárba. Díszítésként dobjunk a közepébe egy cseresznyét.

titkos_kisertesTitkos kísértés

  • 2 cl Jack Daniel’s
  • 2 cl limelé
  • 2 cl maraschino likőr
  • 2 cl zöld chartreuse likőr

Tegyük a hozzávalókat egy mixerbe, majd jól rázzuk össze jégkockákkal. Öntsük egy hűtött gömbölyített pezsgőspohárba és díszítsük csillagánizzsal. Az ital a klasszikus Final Word-koktél egy módosított változata, amelyben a Jack Daniel’s-t facsart limelével, maraschino és zöld chartreuse likőrrel dobjuk fel.