Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban!

Volvo Ocean Race
A G pavilonban megrendezésre kerülő kiállítás több mint 50 kiállítóval, 80 hajóval, és 9500nm-en mutatkozik be, számos újdonsággal, több hazai hajóbemutatóval.
2015-ben a kiállítás középpontjába a TENGERI HAJÓZÁS kerül, azon belül is a Volvo Ocean Race, a jelenleg is zajló földkerülő vitorlásverseny kap kiemelt figyelmet a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával. Ennek jegyében a kiállításon egy 400 négyzetméteres Volvo Ocean Race programszigetet valósítunk meg, melyen a látogatók megismerkedhetnek a versennyel, a csapatokkal és a legénység életével. Megtekinthető lesz a Volvo Ocean 65 versenyhajó belsejének egy részlete, felállítunk egy hajókormány installációt ahol igazi kormányosként tengeri vitorlás ruházatban fényképezkedhetnek a látogatók. A kalandosabb kedvű érdeklődők, pedig részt vehetnek a Volvo Ocean Race Grind versenyen. A Volvo Autó Hungária Kft., pedig alkalomhoz illő Volvo Ocean Race Edition járműveket állít ki a G pavilonban.

Budapest Boat Show kÇp 1

Programok
Bemutatjuk a hajós mesterségeket! A kiállításra látogatók megtudhatják, hogy működik a GRIND, milyen szakma a RIGGER, hogyan készülnek a hajók modern technológiával, hogy gyártják a vitorlákat, és hogy hogy készíthet bárki otthon hajót fából. A kiskorú társaságában érkező látogatóknak sem kell aggódnia, hiszen lehetőség lesz csemete katamarán kipróbálására, parafa hajó faragásra, és ha valaki elfárad, akkor a babzsákokon pihenve tanulhat hajós csomókat.

Generali Kikötő Színpad
Idén másodszor hirdettük meg a Budapest Boat Show Újdonság Pályázat, melyre rekordszámú anyag érkezett. Ezek közül az első három helyezettnek lehetőséget biztosítunk, hogy termékét, újítását bemutassa. Mindezek mellett további beszélgetések és bemutatók is helyet kapnak a Generali Kikötő Színpadon: A Volvo Ocean Race kulisszatitkain kívül figyelemmel követjük a SÁMSON tengeri evezőshajó expedíciójának előkészületeit is, mellyel Bakos András és Új-zélandi társa Erik Harrewijn New York-ból Párizsba fognak evezni. Továbbá olimpikonjaink beszélnek majd a kihívásokról, de Vízimentők Magyaroszági Szakszolgálata a Magyar Közlekedési Hatóság, a Vízirendőrség is előadást tart.

A kiállítás szakmai színvonalát komoly együttműködő partnerek biztosítják, hiszen a Budapest Boat Show stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, főtámogatója pedig a Generali Biztosító Zrt. A Volvo Ocean Race programsziget támogatója a Volvo Autó Hungária Kft.

Egyidejű rendezvények:

  • FEHOVA – Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás
  • KARAVÁN SZALON
  • IV. FEHOVA-MEOE Nemzetközi Kutyakiállítás
  • Országos Íjász Bajnokság