VinCE Magazin

Készülhetnek a befektetőkMegvannak a Nagy Tokaji Borárverés idei résztvevői: a Tokaji Borlovagrend szakmai kóstoló bizottsága január 14-én kóstolta meg a 2015-ös Nagy Tokaji Borárverésre beérkezett borokat. Az árverésre olyan egyedi tételekkel nevezhettek a tokaji termelők, amelyek jelenleg nincsenek kereskedelmi forgalomban.

Great Tokaj Wine Auction 2014

Április 25-én a száraz boroktól egészen a 6 puttonyos aszúig lesz lehetősége a vevőknek licitálni és vásárolni, illetve az érdeklődők olyan egyedi borokat kóstolhatnak, amelyek kóstolására csak a Tokaji Tavasz keretén belül a Nagy Tokaji Borárverés három napos programja (április 24-26.) idején nyílik lehetőség. Maga az esemény segít Tokaj szerelmeseit összehozni a borvidékkel és a Borlovagrendi tagokkal, akik így együtt tehetnek újabb felfedezéseket, és ahol nemcsak a terroir alapú nagy borokat, hanem a borvidéket és a termelőket is megismerhetik.
Tokaji arveres

Színes lesz a Tokaji Tavasz

Április 24-én  Nosztalgia vonat indul Budapestről, amelyen borokat és kitűnő ételeket fogyaszthatnak a vendégek, valamint dűlőbemutatóval szórakoztatják az utasokat egészen Tokajig. Aki nem csak kényelmesen, a vonatablakból nézelődve szeretne többet megtudni a dűlők értékeiről, az egy kisebb túra keretében választhat magának dűlőtúra útvonalat, ahol maguk a borászok mesélnek és válaszolnak az érdeklődők kérdéseire. Ha maradna megválaszolatlan kérdés, azt az esti borvacsoránál lesz alkalom részletesen megbeszélni, hisz minden borász egy ínycsiklandó vacsora mellett saját asztalánál várja az érdeklődőket.
Great Tokaj Wine Auction 2014
Az árverés napján minden regisztrált érdeklődő végigkóstolhatja az árverési tételeket, és végignézheti a borlovaggá avatás ceremóniáját. A Tokaji Borlovagrend az árverésből származó bevétel egy részét a Tokaji Borvidék értékeinek növelésére kívánja fordítani. Az árverés izgalmait levezetendő gálavacsora és bál másnapján a termelők nyitott pinceajtókkal várják a tokaji borrajongókat.

Bővebb információ: tokajiborlovagrend.hu

Tags: , ,

Comments are closed.