Az AGRYA  február 27-én, pénteken szervezi meg hagyományos éves konferenciáját Budapesten. Az idei esemény alcíme, „Több vagy kevesebb?” az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokra utal. A Földművelésügyi Minisztérium és a Miniszterelnökség közreműködésével szervezett rendezvénnyel az AGRYA átfogó és részletes képet kíván adni a fiatal gazdáknak az előttünk álló, az 2015 és 2020 közötti időszak támogatási szabályozási kereteiről, finanszírozási lehetőségeiről.

fiatal gazda konferencia

A rendezvény témái között szerepelnek a következők: közvetlen és termeléshez kötött támogatások, fiatal gazdák kiegészítő támogatása, az átmeneti nemzeti támogatások, a zöldítés, a piaci intézkedések, az agráriumot segítő pályázatos vidékfejlesztési támogatások, a fiatal gazda tematikus alprogram. A konferencia másik kiemelt témája az új földjogi szabályozás gyakorlati működésének a bemutatása, az első tapasztalatok összegzése. (Részletes program itt.)

A konferencia előzetes regisztrációhoz kötött, aminek január 30., péntek a határideje. A rendezvényen – az AGRYA vendégei és tagjai kivételével – csak 40 év alatti, gyakorló gazdálkodók számára biztosított a részvétel, melynek 9.900 forint a díja. A regisztrációs lap letölthető a www.agrya.hu weboldalról.  (A lehetséges létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek, és február 13-ig értesítést kapnak, ha a részvételük biztosított.)