VinCE Magazin

Egyedi tokaji tételek kalapács alattsarospataki varÁprilis 25-én az első két aukció sikere után harmadszor kerül megrendezésre a Nagy Tokaji Borárverés a sárospataki várban. A Tokaji Borlovagrend által szervezett aukcióra továbbra is csak egyedi borokkal készülnek a termelők, mely tételek kereskedelmi forgalomba nem kerülhetnek.

A legtöbb licitálásra kerülő bor dűlőszelektált tétel, a száraz boroktól egészen a hatputtonyos aszúig. Mivel minden tétel kimondottan az árverésre készül – a borok minőségét egy szakmai kóstolóbizottság garantálta –, azokat csak a sikeresen licitálók vásárolhatják meg. A tételek egyedisége miatt a Michelin-csillagos éttermektől a gyűjtőkön keresztül a kereskedőkig sokan érdeklődnek a borok iránt. A Tokaji Borlovagrend az árverezett tételek nettó árának 40-%-át kitevő jutalékot ezúttal is az árverés szervezésére és a tokaji borvidék értékeinek növelésére kívánja használni.

Ismerjük meg a borvidéket!

Az árverést a Tokaji Tavasz keretében rendezik meg (április 24-26.), mely kitűnő alkalmat nyújt a borvidék és a termelők megismeréséhez is. A programkínálatban az árverés mellett dűlőtúra, az árverésre kerülő tételek vakkóstolása, gálavacsora és az új borrendi tagok avatása szerepel. A rendezvény első napján nosztalgia vonat indul Budapestről. A vonaton kitűnő borokat és ételeket fogyaszthatnak a vendégek, valamint dűlőbemutatóval szórakoztatják az utasokat egészen Tokajig. Így az esemény maga segít Tokaj szerelmeseit összehozni a borvidékkel és a Borlovagrendi tagokkal, akik így együtt tehetnek újabb felfedezéseket, hogy mind jobban megismerjék a terroir alapú nagy borokat.

 

tokaji borárverés

Bővebb információ: tokajiborlovagrend.hu

(Visited 2 times, 1 visits today)

Tags: , ,

Comments are closed.