Lezajlott az idei Borászok Borásza szavazás első fordulója. Az első körben leadott voksok alapján öt különböző borvidéken tevékenykedő borász jutott a döntőbe, köztük több családi borászatot vivő, egy kézműves és egy határon túl tevékenykedő borász. A jelöltek: Bodó Judit (Bott Pince, Tokaj-Hegyaljai borvidék), Bott Frigyes (Bott Frigyes Borászat, Garam-mente borvidék), Dr. Bussay László † (Bussay Pince, Zalai borvidék), Ipacs Szabó István (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Villányi Borvidék), Karner Gábor (Karner Gábor Kézműves Borászat, Mátrai borvidék).

boraszok borasza

Jelenleg már zajlik a második forduló. Ebben az esetben is kizárólag az ötven jelölt rendelkezik egy-egy szavazattal. Amint minden jelölt nyilatkozott, a szervezők összesítik a voksokat, de az eredményt majd csak az április 24-i díjátadón hirdetik ki, ekkor derül ki, hogy 2015-ben ki lesz a Borászok Borásza és kit választottak a Borászok Barátjának.

A szervezők azonban kíváncsiak az érdeklődők véleményére is, ezért a díj hivatalos Facebook oldalán tippjátékot indítottak. A végső győztest helyesen megtippelők között egy karton Borászok Borásza borválogatást sorsolnak ki, érdemes tehát ide is ellátogatni.