2015. április 20-tól a KLM World Business Class osztályon kínált borok már házhoz is rendelhetők a SpecialBite weboldalról.  A borokat nagy gonddal választják ki a KLM részére, hogy az utasok a legkiválóbb minőséget élvezhessék. A KLM kivételes borválasztéka többször is részesült már nemzetközi elismerésben.

„Évek óta nagy vágyunk volt egy ilyen jellegű együttműködés és büszkeséggel tölt el minket, hogy a különleges figyelemmel összeállított borválogatásunkat már ki is tudjuk szállítani utasaink otthonába”- nyilatkozta Ryanne van der Eijk, a KLM ügyfélélményért felelős menedzsere.

KLM bor

A SpecialBite egy független online étteremkalauz, amely csak különleges éttermektől ír. Az útmutató 2000-ben indult, és nem csak ételeket vizsgál, hanem a teljes kulináris élményt. Az oldal azokat az ínyenceket szólítja meg, akik elsőként szeretnének értesülni a gasztronómiai újdonságokról. A SpecialBite saját maga teszteli az éttermeket. A KLM és a SpecialBite kapcsolata nem csak a borvásárlásra korlátozódik. Az együttműködés része, hogy a két vállalat kiválaszt 20 önként jelentkező légi utaskísérőt, akiknek feladatuk, hogy felfedezzék és összegyűjtsék a legújabb, legkülönlegesebb éttermeket, bárokat és kávézókat a világ minden tájáról.

A KLM légitársaságnál már több éves hagyománya van annak, hogy a World Business Class osztályon nemzetközileg is elismert holland chefek, sztárszakácsok által megálmodott menüket kínálnak az utasoknak. A legjobb chefekkel és sommelier-kkel való együttműködés nagyszerű módja annak, hogy a repülőgépen történő étkezés az utasoknak olyan élményt nyújtson, mintha egy jó nevű étterem étlapjáról választottak volna menüt. A különféle fogások alkotói között olyan hírességeket is találhatunk, mint Sergio Herman, Richard Ekkebus vagy Mario Ridder. Jelenleg Jonnie Boer kulináris csodáit kóstolhatják az utasok 2015 októberéig. A World Business Class utasai a fedélzeten részletes információt kapnak a felszolgált borokról. Most az utasok, és a borkedvelők ugyanazt a válogatást élvezhetik otthonukban. Ez egy különleges együttműködés kezdete a KLM és a SpecialBite között.

A KLM World Business Class különleges borai az alábbi oldalon találhatóak: wine.klm.com